Bild scrie că Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruşi în Cupa Davis

Cotidianul Bild prezintă ipoteza potrivit căreia tenismanul Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruşi în septembrie, în semifinala Cupei Davis, pierdută de Germania, la Moscova, în faţa Rusiei, scor 2-3, când jucătorul german s-a plâns de dureri de stomac după primul meci de simplu.

4 afișări
Imaginea articolului Bild scrie că Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruşi în Cupa Davis

Bild scrie că Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruşi în Cupa Davis

Ipoteza a fost lansată de tenismanul Alexander Waske, care susţine că a aflat de acest lucru de la un rus. "Am vorbit cu un rus din Moscova despre Cupa Davis. El mi-a zis, în treacăt, că probabil întâlnirea ne-a lăsat un gust amar, după ce Tommy Haas a fost otrăvit. Atunci eu i-am spus că Tommy a avut probleme gastrice cauzate de o gripă, dar el m-a contrazis, spunându-mi că jucătorul nostru a fost otrăvit", a relatat Waske.

Tenismanul german, care nu a vrut să dezvăluie numele rusului de la care a aflat despre otrăvire, a adăugat: "Omul mi-a spus doar că există mereu mijloace când vrei să otrăveşti pe cineva. Şi el trebuie să ştie, pentru că lucrează cu 170 de echipe din Rusia şi din ţările vecine".

Tommy Haas, care nu a putut evolua decât în primul meci de simplu, pierdut cu 2-6, 2-6, 2-6 în faţa lui Igor Andreev, după această partidă acuzând dureri puternice de stomac, spune că ipoteza otrăvirii este plauzibilă. "Am fost şocat când mi-a spus Alex ceea ce a aflat. Dar acum, când mă gândesc cât de rău mi-a fost atunci, nu m-aş mira să fie adevărat. Îmi amintesc că eu am fost singurul din echipă care, după masă, mai comandam în cameră o gustare seara sau latte macchiato. Din moment ce nimeni altcineva din echipă nu s-a mai plâns de dureri de stomac, atunci, dacă ipoteza ar fi adevărată, înseamnă că aşa am fost otrăvit", a spus Haas.

Şi medicul echipei de Cupa Davis a Germaniei, Erich Rembeck, s-a arătat foarte surprins de ipoteza otrăvirii. "Nu pot să exclud ipoteza otrăvirii, pentru că pe Tommy Haas l-am consultat doar legat de simptomele pe care le-a prezentat. Atunci nu am avut niciun indiciu care să ne determine să îi facem teste legate de o posibilă otrăvire", a precizat Rembeck.

Rusia s-a calificat în finala Cupei Davis pe care o va disputa, în deplasare, cu Statele Unite, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici