Bilici: La nivel de cluburi, România este a şasea naţiune din Europa

Selecţionerul Slaven Bilici a declarat, marţi, la sosirea la Bucureşti, că, la nivel de cluburi, România este a şasea naţiune din Europa, după Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa.

15 afișări
Imaginea articolului Bilici: La nivel de cluburi, România este a şasea naţiune din Europa

Bilici: La nivel de cluburi, România este a şasea naţiune din Europa(Imagine: Mediafax Foto)

"România, la nivel de cluburi, este în urma celor cinci naţiuni: Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa. La nivel de cluburi, România este a şasea naţiune din Europa. Nu mai sunt surprize că România are una sau două echipe în Liga Campionilor. Iar acum câţiva ani, două echipe româneşti au disputat un sfert de finală ale Cupei UEFA, Dinamo şi Steaua...Nu, Rapid. Iar Croaţia poate doar să viseze la aşa ceva", a declarat Bilici.

De asemenea, tehnicianul a explicat că România are şi o echipă naţională valoroasă, cu jucători care pot decide singuri un meci. "România este o echipă mare şi nu spun asta doar pentru că jucăm mâine. Dar chiar are o echipă bună. Eu am spus asta şi înainte de Euro 2008. Are o echipă organizată, cu jucători care pot decide singuri un meci, care a avut rezultate bune. A fost în cea mai puternică grupă la Euro şi a avut şanse de calificare până la ultimul meci, cel cu Olanda", a afirmat tehnicianul croat.

Bilici susţine că echipa naţională a României are în continuare şanse de calificare la CM 2010. "Ştiu că România n-a început bine campania de calificare, cu acea înfrângere cu Lituania. Am văzut meciul pe DVD de două-trei ori şi pot spune că nu a fost o înfrângere clară cu 3-0, a fost doar una dintre acele seri când nu îţi iese nimic bine. Dar România este în cărţi, are un antrenor valoros şi tânăr, o echipă bună şi o atmosferă bună", a adăugat Slaven Bilici.

Slaven Bilici a explicat că este un admirator al echipei naţionale a României şi că a aflat foarte multe despre ea în special de la foştii săi colegi de la West Ham, Florin Răducioiu şi Ilie Dumitrescu. "Ştiu multe despre România şi pentru că suntem aproape, e doar la o oră distanţă de Zagreb. Când eram tânăr, selecţionata României era o echipă foarte populară, cu Hagi şi Popescu. În plus, am jucat la West Ham cu doi prieteni, Răducioiu şi Dumitrescu. Iar când îl cunoşti pe Dumitrescu trebuie să iubeşti şi România", a spus Bilici.

Naţionala Croaţiei a ajuns la Bucureşti, marţi, la Aeroportul Henri Coandă, în vederea meciului amical cu România, de pe stadionul Steaua.

Din delegaţia Croaţiei fac parte 20 de jucători, cu doi mai puţin decât se anunţase iniţial. Delegaţia Croaţiei este condusă de preşedintele forului croat, Vlatko Markovici.

Peste 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Bucureşti vor asigura, miercuri, securitatea la partida amicală pe care echipa naţională a României o va susţine în compania formaţiei similare a Croaţiei, pe Stadionul Steaua, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Accesul spectatorilor în stadion va fi permis de la ora 18.45. Vânzarea şi consumarea băuturilor alcoolice în apropierea stadionului va fi interzisă de la ora 15.00.

Partida amicală România - Croaţia se va disputa, miercuri, de la ora 20.45, pe Stadionul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici