Bill Walton, membru al NBA Hall of Fame, a murit la 71 de ani

Bill Walton, dublu campion NBA şi membru al Hall of Fame-ului baschetului, cu o carieră strălucitoare, dar plină de accidentări, a murit la vârsta de 71 de ani, a anunţat National Basketball Association, citat de Reuters.

Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului Bill Walton, membru al NBA Hall of Fame, a murit la 71 de ani

Bill Walton, membru al NBA Hall of Fame, a murit la 71 de ani. Sursa foto: NBA

Walton, care a dus o luptă îndelungată cu cancerul, era înconjurat de familia sa când a murit, a precizat National Basketball Association.

„Bill Walton a fost cu adevărat unic”, a declarat Adam Silver (NBA), amintind numeroasele realizări pe teren ale lui Bill Walton şi „comentariile sale pătrunzătoare şi pline de culoare” în calitate de prezentator. „Dar ceea ce îmi voi aminti cel mai mult despre el va fi pofta lui de viaţă”.

Walton, care avea o înălţime de 2,11 metri, se mişca cu graţie în ciuda înălţimii sale, şi a devenit celebru în facultate, unde a făcut parte din echipa Universităţii California, Los Angeles, sub conducerea antrenorului John Wooden, câştigând campionatele National Collegiate Athletic Association în 1972 şi 1973.

Primul ales de Portland Trail Blazers în NBA Draft 1974, Walton s-a impus ca o forţă la începutul carierei sale profesionale, conducând Portland la titlul de campioană în sezonul 1976-1977, fiind numit cel mai valoros jucător în anul următor.

Însă, având oase fragile la picioare, Walton a ratat trei din următoarele patru sezoane, majoritatea ca membru al echipei San Diego Clippers, iar mai târziu a revenit ca jucător de pe bancă la Boston Celtics, ajutându-i pe aceştia să câştige campionatul NBA în 1985-1986.

În anii care au urmat carierei sale în NBA, Walton s-a orientat către transmisiunile sportive şi s-a implicat în mai multe organizaţii caritabile şi filantropice, clinici şi tabere. A fost atât analist de studio, cât şi comentator live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici