Biroul federal al FRHG a redus pedepsele jucătorilor care au boicotat naţionala

Biroul Federal al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă a decis, luni, într-o şedinţă desfăşurată la Miercurea Ciuc, reducerea, de la opt la patru etape, a suspendării jucătorilor care au boicotat echipa naţională la Campionatul Mondial.

3 afișări

Totodată, amenda aplicată HC Csikszereda, la care erau legitimaţi jucătorii, a fost majorată de la 800 de lei la 10.000 de euro, iar penalizarea de 15 puncte aplicată în sezonul 2009-2010.

Conform unei surse din cadrul biroului federal, la şedinţă a participat şi patronul HC Csikzereda, Janos Kurko. Deşi nu avea mandat din partea clubului şi nu era nici membru al biroului federal, Kurko a fost lăsat să asiste la şedinţe, în cadrul căreia a ţinut un discurs de aproximativ 45 de minute, în care a confirmat faptul prezenţa jucătorilor la echipa naţională a fost decisă de conducerea HC.

Jucătorii Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botond Flinta, Mihaly Ede, Petres Tivadar, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Levente Lorincz nu s-au prezentat la reunirea lotului naţiona în vederea participării la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B, de la Torun, Polonia.

Decizia jucătorilor a venit în urma unei şedinţe în care patronul vicecampioanei României, Janos Kurko, le-a recomandat acestora să nu se prezinte dacă federaţia nu va plăti salariile jucătorilor în perioada în care aceştia se află la lot şi nu se vor încheia asigurări la valoarea de piaţă a hocheiştilor.

Ca urmare a acestor evenimente, la începutul lunii aprilie, Ministerul Tineretului şi Sportului a solicitat Federaţiei Române de Hochei să demareze procedurile de sancţionare a sportivilor şi a conducătorilor clubului HC Csíkszereda, după ce aceştia au condiţionat prezenţa a doisprezece sportivi la lotul naţional.

În urma refuzului jucătorilor legitimaţi la HC Csikszereda de a se prezenta la lot, reprezentativa României a retrogradat în Divizia a II după ce a ocupat ultimul loc în Divizia I, grupa B, la Campionatul Mondial de la Torun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici