Blinkova a învins-o pe Rybakina, locul 3 mondial, după cel mai lung tie-break din istoria Slamurilor

Anna Blinkova, numărul 57 mondial, a reuşit cea mai mare surpriză de până acum din turneul feminin de tenis de la Australian Open, după ce a învins-o pe Elena Rybakina, vicecampioana de anul trecut, cu 6-4, 4-6, 7-6[20], în turul al doilea al Grand Slam-ului de la Melbourne.

285 afișări
Imaginea articolului Blinkova a învins-o pe Rybakina, locul 3 mondial, după cel mai lung tie-break din istoria Slamurilor

Sursa foto: AP

Blinkova a salvat şase mingi de meci în cel mai lung tie-break de simplu din istoria turneelor de Grand Slam, înainte de a transforma cea de-a zecea minge de meci, pentru a se califica pentru prima dată în turul al treilea la Melbourne.

Acest match-tiebreak de 42 de puncte a depăşit tiebreak-urile de 38 de puncte jucate de Lesia Tsurenko şi Ana Bogdan, vara trecută la Wimbledon, şi de Jo-Wilfried Tsonga şi Andy Roddick, cu 20-18, la Australian Open 2007.

"Această zi o voi ţine minte pentru tot restul vieţii mele", a declarat Blinkova, citată de wtatennis.com. "Mai ales pe acest teren, cu acest public. Nu o voi uita niciodată. Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea de până acum".

Victoria în 2 ore şi 46 de minute este cea mai importantă din cariera lui Blinkova, din punct de vedere al clasării adversarei, şi a doua victorie în Top 5 în ultimele 12 luni. Ambele au venit la Grand Slamuri, după ce Blinkova a învins-o pe Caroline Garcia în trei seturi la Roland Garros, în primăvara anului trecut.

"Când am jucat la Roland Garros împotriva lui Caroline, publicul a fost în mare parte împotriva mea, evident", a spus Blinkova. "Astăzi m-au încurajat foarte mult. Au fost incredibili. Mi-a plăcut la nebunie. Mi s-a împlinit visul de a juca pe un Rod Laver, plin de spectatori. Energia a fost o nebunie".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici