Bogdan Lobonţ: Selecţionerul vrea să vadă mai mulţi jucători noi, printre ei mă număr şi eu

Portarul echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul doreşte să vadă în partida amicală cu Trinidad-Tobago mai mulţi jucători noi, printre care se află şi el, deoarece nu a mai fost de multă vreme la prima reprezentativă.

169 afișări
Imaginea articolului Bogdan Lobonţ: Selecţionerul vrea să vadă mai mulţi jucători noi, printre ei mă număr şi eu

Bogdan Lobonţ (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"E un meci de pregătire, cu siguranţă nea Piţi vrea să vadă la lucru jucători noi, printre ei mă număr şi eu, că nu am mai fost de o bună bucată de vreme la echipa naţională. Ne dorim să lăsăm o bună impresie suporterilor. Nu ne permitem să pierdem, avem destule experienţe negative în trecut de care nu vrem să ne aducem aminte", a spus Lobonţ.

Bogdan Lobonţ a menţionat că a fost emoţionat când a aflat că va fi noul căpitan al echipei naţionale. "A fost emoţionant când am fost anunţat că voi fi căpitanul echipei naţionale. Este o onoare pentru mine să fiu căpitan după Hagi, Gică Popescu, Chivu. Sunt persoane deosebite care m-au ajutat foarte mult. Chivu a fost alături de mine în momente delicate. Atâta timp cât se apelează la mine, voi răspunde prezent echipei naţionale, care mi-a dat foarte mult", a completat Lobonţ.

Portarul a afirmat că jucătorii reprezentativei statului Trinidad-Tobago nu trebuie subestimaţi, chiar dacă evoluează în Kazahstan sau Vietnam. "Trinidad are fotbalişti care joacă în Anglia, la Middlesbrough. Mai au jucători în Kazahstan şi Vietnam, dar oricum nu trebuie subapreciaţi, trebuie trataţi cu respect", a adăugat Lobonţ.

Bogdan Lobonţ consideră că imaginea echipei naţionale era afectată şi înaintea incidentului în care a fost implicat jucătorul Gabriel Tamaş săptămâna trecută. "S-a discutat şi o să se mai discute câteva zile despre subiectul Tamaş. Nu am vorbit cu el, imaginea echipei naţionale oricum era afectată. În ultima vreme nu ştiu să fi fost o convocare, fără să fie un scandal", a explicat Lobonţ, care a precizat că în sezonul viitor va evolua tot pentru AS Roma.

El regretă situaţia în care a ajuns FC Rapid din cauza datoriilor. "Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă cu Rapidul şi în fotbalul românesc, în general. Sunt oraşe importante care nu mai au echipe, cum ar fi Craiova, Timişoara", a subliniat Lobonţ.

Potrivit lui Lobonţ, echipa naţională are şanse de calificare la Cupa Mondială din 2014. "Şanse de calificare sunt. Avem avantajul terenului propriu în meciurile cu Turcia şi Ungaria. Totul depinde de noi, nu stăm la mâna nimănui", a conchis Lobonţ.

Înaintea antrenamentului de luni dimineaţă, internaţionalii români se vor întâlni cu mai mulţi copii cu dizabilităţi sau provenind din medii defavorizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici