Bogdan Medrea: CS Universitatea nu poate promova, chiar dacă se scoate din statut articolul 54

Preşedintele CS Municipal Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, a declarat, vineri, că o eventuală abrogare a articolului 54 din Statutul FRF nu are consecinţe retroactive, astfel că gruparea rivală CS Universitatea Craiova nu poate promova în Liga I.

232 afișări
Imaginea articolului Bogdan Medrea: CS Universitatea nu poate promova, chiar dacă se scoate din statut articolul 54

Bogdan Medrea: CS Universitatea nu poate promova, chiar dacă se scoate din statut articolul 54 (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Medrea spune că, din informaţiile pe care le are, una dintre propunerile de la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, care va avea loc sâmbătă, va fi scoaterea din statut a articolului 54. Potrivit acestui articol, un club care nu e afiliat de minimum trei ani nu poate evolua în Liga I.

Bogdan Medrea atrage atenţia asupra faptului că dacă această propunere va trece de vot, ea nu va avea consecinţe retroactive şi CS Universitatea Craiova tot nu va putea primi drept de promovare.

"Eu aşa am auzit, că se va propune scoaterea din statut a articolului 54, care spune că o echipă nu poate primi dreptul de promovare dacă nu este afiliată de minimum trei ani. Nu e o problemă dacă se va vota această propunere, pentru că ea va intra în vigoare abia de la 1 iulie şi nu este retroactivă. Se poate aplica numai pentru sezonul viitor, când CSU e liberă să promoveze. Pentru acest sezon care s-a încheiat, articolul este în vigoare şi spune clar că formaţia craioveană nu poate juca în Liga I. În plus, eu cred că membrii FRF vor vota împotriva afilierii echipei CSU sau, mai precis, vor vota afilierea începând cu sezonul care va începe. În acest caz, CS Municipal va juca în Liga I, ar fi decizia normală, bazată pe statut", a spus oficialul vâlcenilor.

Medrea este de acord cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, care a spus că nu vor fi programate meciurile echipei CS Universitatea până la o rezoluţie finală pe plan intern sau până la o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dacă acest caz va ajunge pe masa forului de la Lausanne: "E absolut normal şi logic ce a spus domnul Iorgulescu. Ar fi culmea ca din sezonul viitor să se desfăşoare nu ştiu câte etape la care să participe o echipă care ulterior va fi trimisă în eşalonul inferior."

CS Universitatea, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar Comisia de Disciplină a FRF urmează să ia o decizie în privinţa dreptului grupării oltene de a face parte din primul eşalon.

Situaţia CS Universitatea Craiova este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

ASA Târgu Mureş şi CSM Râmnicu Vâlcea contestă promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici