Box: Vladimir Klitschko îl aseamănă pe Tyson Fury cu Hitler, înaintea meciului revanşă

Pugilistul ucrainean Vladimir Klitschko îl compară pe viitorul său adversar Tyson Fury cu Adolf Hitler şi crede că întâlnirea cu britanicul nu va însemna doar un meci de box, ci şi o luptă împotriva homofobiei, antisemitismului şi discriminării sexuale, notează iNews.

574 afișări
Imaginea articolului Box: Vladimir Klitschko îl aseamănă pe Tyson Fury cu Hitler, înaintea meciului revanşă

Box: Vladimir Klitschko îl aseamănă pe Tyson Fury cu Hitler, înaintea meciului revanşă

„Tyson Fury ar merita să fie suspendat din box şi deposedat de toate titlurile, din cauza comentariilor sale din ultima vreme, care îl aseamănă cu Adolf Hitler, privind antisemitismul, homofobia şi discriminării sexuale”, a spus Vladimir Klitschko, citat de iNews.

Vladimir Klitschko, în vârstă de 39 de ani, care deţinea cel puţin un titlu mondial în ultimii nouă ani, a fost învins la puncte de Fury, în noiembrie 2015, înregistrând prima înfrângere în ultimii 11 ani. În urma eşecului, ucraineanul a pierdut centurile WBA, IBF şi WBO, la categoria grea.

Meciul revanşă dintre Vladimir Klitschko şi Tyson Fury va avea loc pe 9 iulie, la Manchester.

Tyson Fury şi-a cerut scuze luna trecută pentru un videoclip postat pe o platformă de socializare, clip care conţinea comentarii homofobe, sexiste şi antisemite. Organizaţia "Campaign Against Antisemitism" a cerut ca Fury să fie suspendat şi a depus o cerere scrisă la Comisia de Control a Boxului Britanic. Campionul în vârstă de 27 de ani a promis că-şi va îndrepta comportamentul din postura de ambasador al boxului britanic.

Anul trecut, Tyson Fury a fost criticat pe fondul unor comentarii despre homosexualitate, pedofilie şi femei, iar peste 100.000 de oameni au semnat o petiţie online în care au cerut să fie scos de pe lista BBC pentru premiul Personalitatea Sportivă a Anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici