Boxerul Ionuţ Gheorghe, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Boxerul Ionuţ Gheorghe a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub acuzaţia de ucidere din culpă, după ce la sfârşitul anului 2006 a provocat un accident rutier în care şi-au pierdut viaţa două persoane.

135 afișări
Imaginea articolului Boxerul Ionuţ Gheorghe, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Boxerul Ionuţ Gheorghe, trimis în judecată pentru ucidere din culpă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rechizitoriului, accidentul a avut loc în 15 octombrie 2006, în apropierea oraşului constănţean Ovidiu. Ionuţ Gheorghe se afla la volanul unui autoturism BMW, iar la un moment dat a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit o Dacia care circula regulamentar. În urma impactului, o femeie şi fiica sa, aflate în Dacie, au suferit răni foarte grave, iar câteva ore mai târziu au murit.

Poliţiştii au stabilit că Ionuţ Gheorghe conducea maşina cu o viteză mai mare decât limita legală, aceasta fiind cauza accidentului.

Analizele realizate atunci au demonstrat că sportivul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Ionuţ Gheorghe a susţinut că accidentul s-a produs din cauza problemele tehnice la autoturismul său, dar expertiza tehnică nu a demonstrat acest lucru.

Gigi Ştefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a declarat, marţi, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au decis trimiterea în judecată a lui Gheorghe, iar dosarul va ajunge la Judecătoria Constanţa, care va stabili primul termen al procesului.

Dacă va fi găsit vinovat, Ionuţ Gheorghe riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la şapte ani.

Pugilistul Ionuţ Gheorghe a fost singurul medaliat al României la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, în proba de box, când a cucerit medalia de bronz. De asemenea, Gheorghe mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Plovdiv, în 2006, şi un titlu de vicecampion al Uniunii Europene obţinut la Dublin, în 2007. De asemenea, Ionuţ Gheorghe este singurul pugilist român calificat, până acum, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici