Brigitte Bardot susţine că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024

Celebra vedetă de film şi cântăreaţă franceză Brigitte Bardot a afirmat că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice şi Paralimpice de anul viitor, ea obiectând faţă de folosirea animalelor în sport.

363 afișări
Imaginea articolului Brigitte Bardot susţine că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024

Brigitte Bardot susţine că Parisul nu ar trebui să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024

Bardot, preşedinta organizaţiei pentru protecţia animalelor Brigitte Bardot Foundation, susţine că este o "nebunie" ca Parisul să organizeze Jocurile.

Pe lângă potenţialele abuzuri împotriva drepturilor animalelor, ea este îngrijorată de faptul că scenele violente de la finala Ligii Campionilor UEFA de anul trecut, care a avut loc în jurul Stade de France, locul de desfăşurare a competiţiei Paris 2024, arată că oraşul nu este pregătit.

"Primul lucru pe care ar fi trebuit să îl facă Parisul ar fi fost să refuze Jocurile Olimpice", a declarat Bardot, în vârstă de 88 de ani, pentru ziarul francez L'Équipe.

"Este o nebunie suplimentară care vine într-un moment crucial, când Parisul este desfigurat, când datoria care ne revine este abisală, când violenţa dezlănţuită nu este controlată, când evenimentele dramatice care au avut loc la Stade de France nu au fost încă rezolvate.

"Dacă vrei să tragi un pârţ mai mare decât fundul tău, rişti să sfârşeşti în moloz insurmontabil.”

"În ceea ce priveşte animalele şi în special caii, aceştia vor fi din nou primele victime ale acestei dorinţe necruţătoare de a "apărea"."

Deşi utilizarea animalelor în sport este de mult timp un motiv de dezbatere, aceasta a fost pusă în centrul atenţiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

În competiţia de pentatlon modern, antrenorul german Kim Raisner a fost trimis acasă după ce a lovit calul Saint Boy.

Acţiunile au fost condamnate pe scară largă şi au determinat grupurile de protecţie a animalelor să ceară ca evenimentele ecvestre să fie eliminate de la Jocuri.

Bardot a dobândit recunoaştere internaţională în 1957 pentru rolul din filmul „Şi Dumnezeu a creat femeia”.

În 1959, eseul lui Simone de Beauvoir, The Lolita Syndrome (Sindromul Lolita), a descris-o pe Bardot ca fiind prima şi cea mai liberă femeie din Franţa postbelică.

Deşi s-a retras din industria de divertisment în 1973, Bardot rămâne o icoană majoră a culturii populare şi o figură influentă în societatea franceză.

Paris 2024 va avea loc între 26 iulie şi 11 august anul viitor şi va cuprinde trei sporturi ecvestre: dresaj, concursuri şi sărituri.

De asemenea, săriturile peste obstacole vor fi prezente în probele de pentatlon modern, în ceea ce ar putea fi ultima ediţie a Jocurilor în care caii sunt implicaţi în acest sport.

Bardot a susţinut că fiecare aspect al sportului ecvestru este dureros şi nenatural pentru cai.

"Echitaţia este un sport care se abate prea mult şi într-un mod brutal de la natura calului, care nu este un vehicul, ci un animal de o sensibilitate extremă, care nu mai este luată în considerare", a declarat ea pentru L'Equipe.

"Barbaria înnăscută a fiinţei umane este dezvăluită în plină zi, în văzul lumii, în timpul concursurilor hipice.

"Modul în care cineva îşi tratează calul spune multe despre suferinţa cailor.

"Pintenii în carne, brutalitatea tragerii de frâie care le taie fălcile, loviturile îngrozitor de dureroase ale biciului care nu fac decât să epuizeze calul care dă deja tot ce are mai bun din el.

"Toate acestea ar trebui să fie revizuite şi corectate. Toate aceste reguli militare şi de testare ar trebui să evolueze, să se îndulcească, fără a uita niciodată că "acest animal, calul, este cea mai nobilă cucerire a omului"."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici