Britanicul Andy Murray, tenismenul numărul 1 în lume, va dona banii de la turneul de tenis pe iarbă Queen's Club victimelor incendiului de la Grenfell Tower

Tenismenul britanic Andy Murray, numărul 1 mondial, care joacă marţi primul său meci din turneul de tenis pe iarbă de la Queen's Londra, Aegon Championships, împotriva lui Aljaz Bedene, ar putea câştiga 347.000 de lire în cazul în care va câştiga din nou titlul pentru a 5-a oară, conform The Independent.

2731 afișări
Imaginea articolului Britanicul Andy Murray, tenismenul numărul 1 în lume, va dona banii de la turneul de tenis pe iarbă Queen's Club victimelor incendiului de la Grenfell Tower

Britanicul Andy Murray, tenismenul numărul 1 în lume, va dona banii de la turneul de tenis pe iarbă Queen's Club victimelor incendiului de la Grenfell Tower (Imagine: Hepta)

Andy Murray doreşte să doneze banii de la Aegon Championships victimelor incendiului de la Frenfell Tower..

Planul lui Murray a fost confirmat de surse din cadrul turneului de tenis, deşi echipa de management a tenismenului a refuzat să comenteze subiectul.

Murray este un suporter generos al organizaţiilor caritabile cum a demonstrat de-a lungul carierei sale şi a ajutat multe cazuri, fără a dori să caute publicitatea prin astfel de donaţii personale.

Turneul de tenis va oferi o donaţie importantă după incendiul de miercurea trecută de la blocul turn din centrul Londrei, care a dus la moartea a 79 de vieţi.

În urmă cu 4 ani, Murray a donat cecul său în valoare de 73.000 de lire asociaţiei caritabile  Royal Marsden Cancer Charity, după ce prietenul său, Ross Hutchins, a fost tratat de spital în urma diagnosticului de limfom Hodgkin,.

Murray a mai jucat şi  meciuri de strângere de fonduri în trecut, cum a fost şi  “Rally for Bally” de la Queen’s Club, prin care s-au strâns peste 50.00 de lire în memoria fostei jucătoare britanice nr.1 mondial, Elena Baltacha, care a murit de cancer la ficat la vârsta de 30 de ani.

Murray, fratele său Jamie, Martina Hingis, Marion Bartoli şi  Victoria Azarenka s-au numărat printre cei ce au luat parte la meciurile caritabile de la Queen’s Club, Eastbourne şi  Birmingham. 

În 2009, Murray l-a însoţit pe fotbalistul David Beckham la lansarea unei campanii anti-malarie iar în 2014 a devenit ambasador flobal al World Wildlife Fund în sprijinul organizaţiei care luptă cu comerţul ilegal de specii sălbatice aflate în pragul dispariţiei şi cu braconajul.

În 2015, Murray a ajutat la strângerea a 80.000 de lire pentru organizaţia UNICEF pentru ajutorul celor ce fug din zonele de război din Siria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici