Brittney Griner a jucat în WNBA pentru prima dată de la detenţia din Rusia

Brittney Griner a jucat vineri cu echipa sa Phoenix Mercury pentru prima dată din 2021, intrând pe teren mult mai devreme decât se aştepta pentru meciul de pre-sezon cu Los Angeles Sparks, după aproape 10 luni de detenţie în Rusia, potrivit Reuters.

206 afișări
Imaginea articolului Brittney Griner a jucat în WNBA pentru prima dată de la detenţia din Rusia

Brittney Griner, Facebook

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost eliberată dintr-o colonie penitenciară rusă într-un schimb de prizonieri de profil înalt cu Statele Unite la sfârşitul anului trecut, după ce a fost arestată în februarie 2022 pentru acuzaţii legate de droguri.

„Nu credeam că voi sta aici. Nu credeam că voi juca baschet atât de repede”, a declarat Griner reporterilor după ce Sparks le-a administrat o înfrângere de 90-71.

„Nu ştiam cum va fi, revenind în joc. Sunt recunoscătoare că sunt aici, asta e sigur”.

Griner a fost întâmpinată vineri de urale de sărbătoare la Footprint Center din Phoenix, când a ieşit din tunel şi a intrat pe teren.

Cea care a fost de opt ori All-Star a intrat pe tabelă în primul minut cu o aruncare de două puncte şi a avut 10 puncte cu trei recuperări în 17 minute.

Una dintre cele mai dominante forţe din Asociaţia Naţională de Baschet Feminin înainte de a fi reţinută, Griner a recunoscut că mai are mult de lucru pentru a reveni la forma care a consacrat-o.

„Nu m-am simţit ca şi cum aş fi fost epuizată sau pe moarte”, a spus Griner, care a oferit o autoapreciere dură a performanţei sale defensive. „(Sunt) doborând acele pânze de păianjen, scăpând de obiceiurile proaste”.

Dubla campioană la scoruri în WNBA a fost supusă unui interes enorm din partea presei de când s-a întors în Statele Unite, folosindu-se de platforma sa supradimensionată pentru a susţine cauza altor americani deţinuţi în străinătate.

Jucătoarea în vârstă de 32 de ani, care lucrează la o carte de memorii despre arestarea şi încarcerarea sa, a declarat că sezonul care urmează a oferit, de asemenea, o oportunitate de a se concentra din nou asupra jocului.

„Mă simt bine, cu siguranţă te simţi apreciată”, a spus Griner. „Dar abia aştept ziua în care va fi un fel de baschet pur şi simplu”.

Mercury îşi deschide sezonul regulat în deplasare la Los Angeles împotriva lui Sparks pe 19 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici