Brittney Griner a oferit prima conferinţă de presă după detenţia în Rusia. Ce mesaj a transmis

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner nu şi-a pierdut niciodată speranţa în timpul detenţiei de aproape 10 luni în Rusia, a declarat joi, la prima sa conferinţă de presă de la întoarcerea în ţară, pivotul echipei Phoenix Mercury.

1429 afișări
Imaginea articolului Brittney Griner a oferit prima conferinţă de presă după detenţia în Rusia. Ce mesaj a transmis

Sursa foto: Profimedia

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost eliberată la sfârşitul anului trecut, după ce a fost arestată în februarie 2022, din una dintre cele mai cunoscute colonii penitenciare din Rusia, în cadrul unui schimb de prizonieri de mare anvergură cu Statele Unite.

"Nu sunt străină de vremuri grele", a declarat Griner în timpul unei conferinţe de presă emoţionante.

"Doar săpând adânc, sincer, te vei confrunta cu adversităţi de-a lungul vieţii tale. Aceasta a fost una destul de mare".

Griner a fost reţinută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova şi ulterior condamnată pentru posesie şi trafic de stupefiante, după ce s-a descoperit că avea în bagaje cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş.

Ea a declarat că i s-a prescris canabis medical în Statele Unite pentru o leziune cronică şi că nu a intenţionat niciodată să încalce legea. Oficialii americani au declarat că a fost reţinută pe nedrept şi că a fost folosită ca pion politic pe fondul relaţiilor tot mai tensionate cu Rusia.

Ea i-a mulţumit joi preşedintelui american Joe Biden pentru că a ajutat la negocierea eliberării sale şi a spus că fotografiile familiei sale a ajutat-o să reziste în timp ce era deţinută.

"Eram conştientă de eforturile şi de tot ceea ce se întâmpla", a spus Griner. "Asta m-a făcut să am speranţă".

Griner a promis că se va dedica aducerii acasă a altor americani reţinuţi în străinătate şi a anunţat că ea şi Phoenix Mercury vor colabora cu Bring Our Families Home pentru a susţine această cauză.

Întrebată dacă se simte vinovată pentru că a ajuns acasă, Griner a spus că o doare să ştie că alţi compatrioţi trăiesc în condiţiile în care ea a trăit şi că are o mentalitate de tipul "nimeni nu este lăsat în urmă" pe care o atribuie tatălui ei, un veteran al Războiului din Vietnam.

"Dacă aş fi putut să intru şi să-i scot de acolo sau orice altceva, vreau să spun, bineînţeles că aş fi făcut-o", a spus Griner. "Sper ca noi - toată lumea - să continuăm să conştientizăm şi să luptăm pentru a-i aduce pe toţi acasă".

Jucătoarea în vârstă de 32 de ani va începe cel de-al 10-lea sezon cu Mercury pe 19 mai şi a declarat că nu va mai juca niciodată în străinătate - aşa cum fac mulţi din WNBA pentru a câştiga un venit suplimentar - decât dacă este vorba de a-şi reprezenta ţara la Jocurile Olimpice.

Salariile din WNBA sunt mai mici decât cele din NBA ale omologilor lor masculini.

"Întregul motiv pentru care multe dintre noi mergem peste hotare, ştiţi, este diferenţa de salariu", a spus Griner, care a semnat un contract pe un an pentru a rămâne la Mercury în februarie.

"Nu critic niciun jucător care vrea să plece peste hotare şi să facă nişte bani în plus. Sper ca liga noastră să continue să crească".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici