Bronz pentru echipa României la Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori, de la Champery

Echipa jurnaliştilor-schiori din România a obţinut o medalie de bronz la Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori, care a avut loc săptămâna trecută în localitatea elveţiană Champery, Codruţa Sederiaş (Mediafax Group) clasându-se pe locul trei la slalom uriaş, la categoria senior women.

190 afișări
Imaginea articolului Bronz pentru echipa României la Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori, de la Champery

Bronz pentru echipa României la Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori, de la Champery (Imagine: Arhiva personala)

Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori a avut loc în perioada 21-29 martie în Champery (Elveţia), echipa României fiind reprezentată de şapte jurnalişti: Septimiu Sărăţeanu (Pro TV), Marius Danci şi Radu Ionescu (TVR Timişoara), Lucian Lipovan (Sport.ro), Ovidiu Vanghele (Centru de Investigaţii Media), Codruţa Sederiaş (Mediafax Group) şi Cătălin Mihăilă.

Jurnaliştii-schiori din 32 de ţări au concurat la două probe - slalom uriaş şi cross-country, probele desfăşurându-se fără incidente, datorită bunei organizări tehnice, adecvate participanţilor şi condiţiilor meteorologice. Pe lângă medalia de bronz, Codruţa Sederiaş s-a clasat în primii zece la cele două probe combinate.

Staţiunea de schi Champery (Elveţia) aparţine domeniului schiabil "Porte de Soleil", de la graniţa dintre Franţa şi Elveţia, având 650 de kilometri de piste marcate şi 200 instalaţii, aflate în 13 staţiuni de schi şi în 14 văi. "Porte de Soleil" este unul din cele mai mari domenii schiabil din lume, alături de "Les Trois Vallees" din Franţa.

Campionatul Mondial al Jurnaliştilor Schiori se organizează anual de către una din ţările membre ale Asociaţiei Internaţionale a Schiorilor Jurnalişti (SCIJ) - www.scij.info. Ideea unei organizaţii a schiorilor jurnalişti s-a născut în 1951, din dorinţa unor jurnalişti entuziaşti, în frunte cu Gilles de La Rocque, de a înfiinţa o asociaţie care să permită comunicarea jurnaliştilor de pretutindeni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni: schiul şi muntele. Prima întălnire a SCIJ a avut loc în 1955, în staţiunea franceză Meribel, la asociaţie afiliindu-se până în prezent 40 de ţări din întreaga lume. România s-a afiliat în 1990, prin asociaţia SCIJ România.

Echipa elveţiană, având suportul Ministerul Turismului, al autorităţilor locale, precum şi al unor companii din această ţară, a găzduit, în săptămâna 21-29 martie, 250 de jurnalişti-schiori din 32 de ţări la Champery - o staţiune cu o tradiţie de peste 100 de ani şi cu o infrastructură excelentă.

Pe parcusul întâlnirii, în afara concursului, jurnaliştii au experimentat trasee free-ride, testând schiuri White Doctor, alături de fosta campioană mondială de free-ride Francine Janet-Moreillon (dublura lui Sophie Marceau în filmul "The World is Not Enough"), au schiat off piste împreună cu Hugo Harrisson, ambasadorul White Doctor, schior free-ride profesionist canadian, l-au întâlnit pe Jean-Claude Biver, preşedinte celebrei firme de ceasuri Hublot, au vizitat fabrica de ceasuri Hublot şi Universitatea tehnică Lausanne şi au participat la discuţii şi paneluri cu antreprenori elveţieni, reprezentanţi locali şi guvernamentali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici