Buffon spune că „pariurile nu sunt o crimă" şi sare în apărarea lui Sandro Tonali şi Nicolo Fagioli

Legendarul portar al echipei naţionale a Italiei, Gianluigi Buffon, a ieşit în apărarea compatrioţilor săi Sandro Tonali şi Nicolo Fagioli, care ispăşesc interdicţii din cauza unor abateri în privinţa pariurilor. Buffon a detaliat subiectul într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera.

144 afișări
Imaginea articolului Buffon spune că „pariurile nu sunt o crimă" şi sare în apărarea lui Sandro Tonali şi Nicolo Fagioli

Mijlocaşul de la Newcastle a primit o interdicţie de 10 luni din fotbal pentru pariuri pe meciuri în care a jucat la AC Milan. Fagioli, starul lui Juventus, a fost pedepsit şi el pentru că a plasat pariuri pe platforme ilegale, ceea ce i-a adus o interdicţie de şapte luni şi o amendă de 12.500 de euro. Buffon a sărit în apărarea ambilor jucători, subliniind problemele sistemice din cadrul jocului şi cât de adânc înrădăcinate sunt pariurile.

Vorbind pentru Corriere della Sera, legendarul portar a declarat:

„Este o problemă foarte sensibilă. Cred că este greşit să se incrimineze şi să nu se facă distincţii. Pariurile în sine nu sunt o infracţiune, stadioanele în sine şi transmisiunile sportive sunt pline de reclame de acest gen, iar statul încurajează jocurile de noroc.

În schimb, dacă un fotbalist pariază pe fotbal, riscă o pedeapsă, şi pe bună dreptate; dar dacă pariază pe volei, baschet, curse de câini... nu comite o infracţiune. Şi lucrurile se înrăutăţesc atunci când oamenii vorbesc despre jocurile de noroc, din nou ratând esenţialul: jocurile de noroc nu sunt o problemă legată de cât de mult cheltuieşti, ci de timpul pe care îl dedici acestei activităţi.

Şi trebuie să le explicăm acest lucru copiilor: nu este vorba că dacă faci pariuri continue de 1 euro petrecând ore şi ore în faţa aplicaţiei, atunci este în regulă; în timp ce dacă cineva cheltuieşte 1 milion de euro cu o singură ocazie, atunci este un jucător. Putem să spunem că este un cretin, e bine; dar boala provine din dependenţă, din continuitatea cu care se face ceva".

Buffon a fost implicat într-un scandal de pariuri în timpul carierei sale de jucător, fiind acuzat că a pariat pe cinci meciuri ale lui Juventus între 2004 şi 2005. A fost în cele din urmă exonerat, în ciuda unui curent de presă negativă.

„Nu-mi plac bigoţii care judecă cu o superficialitate aberantă, fără să ştie cu adevărat care sunt motivele", a smai spus Buffon.

"Am trecut şi eu prin asta, fiind înnămolit fără să fi comis nimic: când lucrurile sunt clarificate, uiţi să explici şi să te scuzi şi laşi oamenii cu o etichetă pe ei. Mi se pare profund greşit".

Cuvintele lui Buffon, în special în ceea ce priveşte implicarea pariurilor în jocul modern, vin într-un moment în care mai mulţi jucători au fost prinşi încălcând legea. Ivan Toney, de la Brentford, este pe cale să revină, după ce a ispăşit şi el o interdicţie de opt luni, după ce a recunoscut 232 de încălcări ale regulilor de pariuri ale Federaţiei engleze de fotbal. Starul englez a marcat 21 de goluri în 35 de apariţii pentru Bees în sezonul trecut, o formă care i-ar putea asigura o mutare de la club, în ciuda interdicţiei sale lungi.

În timp ce Tonali şi Fagioli nu au fost la fel de norocoşi ca Buffon să scape de pedeapsă, se crede că cooperarea celor doi le-a redus pedeapsa de la o interdicţie de trei ani. Ambele vedete italiene vor fi supuse acum unui program de reabilitare înainte de revenirea lor în acţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici