Bulgaria ar vrea să organizeze Euro-2020 împreună cu România

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihailov, a anunţat că ţara sa doreşte să organizeze, alături de România, turneul final al Campionatului European din anul 2020.

18 afișări
Imaginea articolului Bulgaria ar vrea să organizeze Euro-2020 împreună cu România

Bulgaria ar vrea să organizeze Euro-2020 împreună cu România (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Mihailov a dezvăluit această intenţie cu ocazia vizitei pe care preşedintele UEFA, Michel Platini, a efectuat-o, miercuri, în Bulgaria. Francezul, care a avut şi o întrevedere cu prim-ministrul acestei ţări, Serghei Stanişev, a fost prezent la Sofia pentru a pune piatra de temelie a unui Centru de formare cu finanţare de la UEFA.

La Sofia, Platini a mai anunţat că Polonia şi Ucraina vor organiza Euro-2012 împreună sau deloc, excluzând o reasociere a Poloniei cu altă ţară, în cazul în care Ucraina nu va fi capabilă de acest lucru.

"Polonia şi Ucraina ştiu foarte bine că una dintre condiţii este ca stadioanele să fie pregătite la timp. Dacă arenele nu vor fi construite în timp util, nici Kievul, nici Varşovia nu vor vedea Euro-2012", a spus Platini.

În ultimele luni au crescut temerile referitoare la capacitatea celor două ţări (primele state fost comuniste care au primit acest drept) de a-şi respecta angajamentele, în special construirea stadioanelor şi renovarea infrastructurii în materie de transport sau hoteluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici