Bulgaria are un nou selecţioner. Luboslav Penev l-a înlocuit pe Matthaus

Tehnicianul Luboslav Penev, fost antrenor al echipelor ŢSKA Sofia şi Litex Loveci, a fost numit, miercuri, selecţionerul echipei naţionale a Bulgariei în locul germanului Lothar Matthaus, a anunţat Federaţia Bulgară de Fotbal, informează AFP.

67 afișări
Imaginea articolului Bulgaria are un nou selecţioner. Luboslav Penev l-a înlocuit pe Matthaus

Bulgaria are un nou selecţioner. Luboslav Penev l-a înlocuit pe Matthaus (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Penev, 45 de ani, va semna un contract pe doi ani cu posiblitate de prelungire, având ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2014. Echipa din ţara vecină a ratat prezenţa la Euro 2012.

Matthaus, fost căpitan al echipei Germaniei şi campion mondial în 1990, a fost demis în septembrie, cu două luni îanintea expirării contractului său. Matthaus s-a plâns în mai multe interviuri de insuficientul efort depus de fotbaliştii bulgari, de lipsa lor de disciplină şi de dorinţă de victorie.

Luboslav Penev este nepotul tehnicianului Dimităr Penev, care a condus echipa Bulgariei în semifinalele Cupei Mondiale din SUA-1994. Luboslav Penev, aflat atunci în activitatea de fotbalist, nu a participat la acea ediţie de CM deoarece a fost bolnav. Ca jucător, el a evoluat pe postul de atacant şi a jucat la cluburile spaniole Valencia, Atletico Madrid, Compostella şi Celta Vigo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici