Burleanu, despre Reghecampf ca selecţioner: Mi-au fost răstălmăcite afirmaţiile, Piţurcă rămâne

Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a negat, joi, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia îl va instala selecţioner pe antrenorul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf, precizând că Victor Piţurcă este şi va fi în continuare antrenorul echipei naţionale a României.

117 afișări
Imaginea articolului Burleanu, despre Reghecampf ca selecţioner: Mi-au fost răstălmăcite afirmaţiile, Piţurcă rămâne

Victor Piţurcă (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

"Aseară m-am întâlnit cu domnul Piţurcă şi cu staful dânsului, l-am asigurat de toată susţinerea mea. Asta pentru că am văzut că unele declaraţii de apreciere făcute de mine la adresa unor tineri antrenori (n.r. - Laurenţiu Reghecampf) au fost puţin răstălmăcite şi presa dădea deja un alt selecţioner. Aşadar, selecţionerul echipei naţionale este şi va fi Victor Piţurcă. La discuţia de aseară, iniţial a fost un moment, nu tensionat, dar l-am simţit de panică pentru că circula informaţia că un tânăr antrenor va fi selecţioner. Dar discuţia a decurs normal în momentul în care l-am asigurat pe domnul Victor Piţurcă de tot sprijinul meu", a spus preşedintele.

Burleanu a recunoscut că s-a întâlnit cu Adrian Mutu la meciul România - Argentina, dar a explicat că nu se pune problema să impună convocarea acestuia la echipa naţională. "Mă cunoşteam cu Adrian Mutu pentru că el este prieten bun cu Rică Neaga, care îmi este foarte apropiat. Dar nu am discutat cu Mutu aranjamente sau selecţii la echipa naţională. Nu este rolul preşedintelui FRF să facă selecţia la echipa naţională, acela este rolul domnului Victor Piţurcă", a precizat noul şef al FRF.

După ce Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a fost rugat să comenteze, într-o emisiune televizată, faptul că noul şef al FRF şi-ar dori ca el să fie selecţioner. "A apărut un profesionist care a pus punctul pe i. Îmi doresc să fiu selecţioner, doar în paralel cu ce fac la Steaua. Chiar dacă mulţi spun că nu se poate, eu vă spun că pot. Trei-patru jucători nu mai vor să vină cât este Piţurcă. Cel mai important pentru mine, un jucător la care ţin enorm, este Ştefan Radu", a declarat Reghecampf miercuri seara.

Răzvan Burleanu a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici