Burleanu: FRF s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Piţurcă

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, la întoarcerea din Grecia, că federaţia s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Victor Piţurcă, în cazul în care selecţionerul va prelua conducerea tehnică a formaţiei saudite Al-Ittihad Jeddah.

144 afișări
Imaginea articolului Burleanu: FRF s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Piţurcă

Razvan Burleanu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"E o clauză confidenţială, la fel ca şi contractul. Iar federaţia nu se poate decât bucura dacă va avea de încasat o asemenea sumă", a spus şeful FRF pe Aeroportul Henri Coandă.

Burleanu susţine că este decizia lui Piţurcă dacă va continua sau nu la conducerea primei reprezentative. "Din punctul meu de vedere este decizia lui Victor Piţurcă în momentul de faţă. După cum se ştie, avem un contract, iar contractele sunt făcute ca să fie respectate şi de o parte şi de alta", a explicat Burleranu.

Preşedintele FRF crede că după victoria din Grecia Victor Piţurcă îşi doreşte să continue. "În niciun caz nu am încercat să îl conving să plece. Poţi să convingi pe cineva când vrei să rămână. Chiar asta a fost şi o discuţie pe care am avut-o în perioada aceasta cu Piţurcă, în urma căreia a reieşit că nu vrea să plece. Iar acest rezultat confirmă, ceea ce probabil ca până acum toţi ne aşteptam ca el să plece. Nu am informaţii noi. Nu a mai existat nicio discuţie cu Victor Piţurcă (n.r. - după meciul cu Grecia). Din contră, cred că şi Victor Piţurcă îşi doreşte în momentul de faţă să rămână alături de echipa naţională, mai ales după această victorie foarte importantă", a precizat Burleanu.

Gruparea saudită Al-Ittihad Jeddah îi oferă selecţionerului Victor Piţurcă un salariu anual de 900.000 de euro, ceilalţi membri ai stafului său urmând să încaseze în total alţi 700.000 de euro, dacă se va ajunge la un acord, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX o sursă federală.

Conform sursei citate, pachetul salarial oferit de clubul saudit echipei tehnice române se rdidică la suma de 2 milioane de dolari (1,6 milioane de euro).

Victor Piţurcă este tentat să accepte oferta arabilor, după ce înaintea partidei cu Grecia infirmase pentru sursa menţionată că şi-ar dori să părăsească echipa naţională.

Piţurcă are un salariu la FRF de 400.000 de euro anual.

Angajatul FRF, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că în contractul selecţionerului este prevăzută o clauză reciprocă, în sensul că partea care reziliază plăteşte drept despăgubiri suma rămasă până la finalul înţelegerii (30 noiembrie 2015). Astfel, Piţurcă ar urma să achite pentru cele 15 luni rămase din contract suma de 500.000 de euro.

Presa din Arabia Saudită a scris în ultima săptămână despre o ofertă a grupării Al-Ittihad pentru selecţionerul Victor Piţurcă. Potrivit acesteia, Piţurcă ar urma să părăsească banca tehnică a primei reprezentative după meciul cu Grecia, care avut loc duminică, şi să preia echipa Al-Ittihad.

Luni, presa din regatul din Zona Golfului a scris că o delegaţie a clubului Al-Ittihad va sosi în România pentru a negocia cu Piţurcă şi cu colaboratorii săi.

Săptămâna trecută, Victor Piţurcă afirma că sunt sub unu la sută şanse să plece de la naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici