Burleanu: Nu schimbăm nimic în ceea ce priveşte licenţierea

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că nu vor fi operate modificări în ceea ce priveşte sistemul de licenţiere, precizând că nu e normal să se ajungă la situaţii în care cluburile să nu îşi plătească jucătorii sau antrenorii.

79 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Nu schimbăm nimic în ceea ce priveşte licenţierea

Burleanu: Nu schimbăm nimic în ceea ce priveşte licenţierea (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Am fost foarte ferm în ceea ce priveşte licenţierea, nu schimbăm absolut nimic, fiindcă ar însemna ca foarte mulţi jucători să nu-şi mai primească banii. Eu cred că este suficient că grupările nu mai au obligaţia, nu mai este o condiţie în ceea ce priveşte datoriile către bugetul de stat. Prin urmare, să nu-ţi plăteşti antrenorii şi jucătorii este o condiţie sine-qua-non să asigurăm stabilitatea fenomenului fotbalistic. Dimineaţă am discutat cu domnul Duru şi m-a asigurat că lucrurile stăteau total diferit de acum două săptămâni. Este imposibil să schimbăm procedura de lineţiere. Mai avem o practică a UEFA care nu agreează schimbarea licenţierii, eliberarea de această licenţiere a cluburilor care nu evoluează în competiţiile europene. Este considerată a fi o metodă care asigură sustenabilitatea atât financiară, cât şi instituţională a cluburilor", a declarat Burleanu.

Referindu-se la aprobarea planului de reorganziare a FC Rapid, preşedintele FRF a afirmat că speră ca persoanele din conducerea clubului să poată duce gruparea giuleşteană mai departe: "Mă bucur foarte mult, Rapid e o echipă de tradiţie, care are toate premisele de a-şi continua acest trend ascendent. Totul e să se şi ţină de acest plan de reorganizare. Doar de ei depinde, din punct de vedere economic şi managerial, să ducă clubul mai departe. Sunt totuşi încredinţat că au această competenţă de a asigura stabilitatea şi de a-l îndrepta spre ceea ce doresc".

Răzvan Burleanu nu a dorit să comenteze în niciun fel decizia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu de a contesta în instanţă Adunarea Generală a FRF din 5 martie, în cadrul căreia a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

La seminarul având ca temă "Licenţierea cluburilor din Liga I", reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, cu majoritate de voturi (cluburile Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Astra s-au abţinut), au decis să solicite FRF demararea unei corespondenţe cu UEFA în vederea renunţării la condiţia licenţierii pentru participarea la campionatul Ligii I, cu aplicare pentru ediţia de campionat 2014/2015, urmând ca licenţierea să se desfăşoare numai pentru cluburile participante în competiţiile europene.

Măsura suspendării obligativităţii deţinerii licenţei pentru participarea în Liga I se aplică doar pentru ediţia de campionat 2014/2015, cu condiţia aprobării ei de către UEFA şi de Adunarea Generală a FRF. Totodată grupările din Liga I care vor participa în sezonul 2014/2015 în competiţiile organizate de UEFA trebuie să îndeplinească toate criteriile de licenţiere prevăzute în Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor - ediţia 2013, inclusiv condiţiile prevăzute la criteriul financiar.

În ultimii ani, mai multe cluburi, printre care Rapid sau Gloria Bistriţa, nu au îndeplinit criteriile obligatorii pentru obţinerea licenţiei, lucru care a dus la retrogradarea acestora în Liga a II-a la masa verde. Pierderea licenţei a provocat de asemenea o serie de procese la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi modificarea componenţei Ligii I după începutul competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici