Burleanu vrea ca o persoană să poată ocupa maximum două mandate funcţia de preşedinte al FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că doreşte modificarea statutului forului, astfel încât o persoană să poată beneficia doar de maximum două mandate la şefia FRF.

151 afișări
Imaginea articolului Burleanu vrea ca o persoană să poată ocupa maximum două mandate funcţia de preşedinte al FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

"Ne propunem câteva modificări ale statutului FRF, printre care se numără şi prevederea prin care un preşedinte să nu poată ocupa mai mult de două mandate", a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a fost întrerupt însă de preşedintele de onoare Mircea Sandu, care i-a transmis să mai aştepte până ce FIFA va implementa noul statut. "Eu aş vrea să copiaţi ce este la FIFA, vă rog frumos. Nu vă grăbiţi. Ei lucrează acum la un nou proiect de statut, la numărul de mandate, la vârsta până la care poate ocupa o funcţie, probleme de etică... Deci sunt câteva probleme care vor fi transferate către membrii afiliaţi. În congresul de la Rio se va lua o decizie în privinţa statutului", a afirmat Sandu.

Pe de altă parte, Răzvan Burleanu a afirmat că îşi doreşte ca suporterii să aibă un reprezentant în Comitetul Executiv. "Vrem să avem un reprezentant al suporterilor desemnat în Comitetul Executiv, la cel mai înalt nivel al FRF pentru ca toţi actorii din fotbal să poată lua parte la procesul de luare a deciziilor", a adăugat Burleanu.

Şi de această dată, Mircea Sandu l-a întrerupt pe Burleanu, transmiţându-i că statutul FRF nu le permite suporterilor să aibă un reprezentant în Comitetul Executiv. "Trebuie să aveţi un observator dintre ei acolo, pentru că legea nu vă permite să îl aveţi ca membru în Comitetul Executiv. Pot fi doar membrii afiliaţi plus un sfert din afară, şi sunteţi dumneavoastră, ca preşedinte, Gino Iorgulescu, preşedintele CCA şi mai este reprezentantul sindicatului", a explicat Sandu.

Răzvan Burleanu a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici