Bute: Este momentul oportun să îmi apăr centura în altă parte

Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, luni, la Nottingham, într-o conferinţă de presă de promovare a partidei cu Carl Froch, că a acceptat să lupte în Marea Britanie, deoarece consideră că a venit momentul să îşi apere titlul şi în afara Canadei.

253 afișări
Imaginea articolului Bute: Este momentul oportun să îmi apăr centura în altă parte

Lucian Bute (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am fost criticat pentru faptul că nu am luptat departe de Canada. Îmi aduc aminte când Joe Calzaghe (n.r. - fost pugilist galez) a luptat departe de casă la finalul carierei sale şi a avut parte de respectul cuvenit şi asta intenţionez să fac şi eu", a spus Bute.

Lucian Bute consideră că Froch va fi avantajat de cei aproximativ 9.000 de fani care îl vor susţine la 26 mai, dar este convins că îşi va apăra centura. "Aş vrea să-i mulţumesc lui Carl pentru că a acceptat lupta şi că va urca în ring împotriva mea. Marile lupte cer mult timp pentru negocieri, dar sunt fericit că această partidă va avea loc. Şi eu, şi Carl am avut cariere asemănătoare până acum. Pentru mine este momentul oportun să plec de acasă şi să îmi apăr centura. În inima mea, cred că eu voi fi câştigătorul. Carl este un luptător puternic şi agresiv. Va avea 9.000 de fani care îl vor încuraja, pe când eu nu voi avea atât de mulţi. Această întâlnire are toate ingredientele pentru o luptă mare", a spus Bute.

Înaintea conferinţei de presă, cei doi pugilişti s-au fotografiat în faţa Capital FM Arena, gazda întâlnirii din mai. Lucian Bute a ţinut pe umeri steagurile României şi Canadei, în timp ce Froch a purtat pe braţul drept drapelul Marii Britanii.

Biletele pentru partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi boxerul Lucian Bute, ce se va disputa în 26 mai, la Capital FM Arena din Nottingham, contând pentru centura mondială IBF la categoria supermijlocie, vor costa între 48 şi 360 de euro.

În meciul cu Froch, Lucian Bute îşi va pune pentru a zecea oară în joc centura IBF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici