Bute: Într-un an voi veni cu centura în România, poate alta

Boxerul Lucian Bute a declarat, marţi, la plecarea spre Canada, că speră ca într-un an să revină în România cu centura de campion mondial, luând în calcul chiar şi varianta să lupte pentru titlul suprem la o altă categorie.

610 afișări
Imaginea articolului Bute: Într-un an voi veni cu centura în România, poate alta

Lucian Bute (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Dacă nu va fi centura asta va fi alta, cu siguranţă. Eu sper ca de acum într-un an de zile să vin cu centura în România. O să revin, voi avea o altă centură, vă promit acest lucru. Mai sunt şi alte centuri la categoria mea. Cred că în anul următor voi rămâne la aceeaşi categorie, la supermijlocie. Dar dacă se va ivi o altă oportunitate, pentru o altă centură, la o altă categorie, voi analiza şi această variantă. Pentru că e vorba de trei kilograme şi jumătate şi nu ar fi o mare problemă. Dar dacă mă voi decide să cresc în categorie va fi foarte greu să mai cobor, asta e clar. Trebuie să schimbăm antrenamente, tot, şi e greu când pui trei kilograme de masă musculară să slăbeşti, nu mai eşti acelaşi om", a declarat Bute pe Aeroportul Henri Coandă.

Pugilistul român exclude varianta să-şi rezilieze contractul cu clubul canadian Interbox, la care este legitimat: "Cu siguranţă voi continua cu Interbox, cu ei am devenit campion şi am o relaţie foarte bună cu ei, au fost alături de mine şi la bine şi la rău. Nu am în plan să îmi schimb promotorul şi nici antrenorul".

Lucian Bute nu îşi explică nici după o lună de vacanţă cum a pierdut titlul mondial în faţa englezului Carl Froch. "Mi-am revenit. Imediat ce am venit în România m-am dus la Galaţi, alături de familie. Mă simt bine, rănile s-au vindecat. Şi din punct de vedere psihic mă simt bine. Abia aştept să mă întorc la Montreal, voi avea o întâlnire cu cei de la Interbox şi vom vedea ce decizie vom lua. Trebuie să vedem ce oportunităţi sunt. Sunt convins că ei între timp au negociat atât cu promotoriii lui Froch, cât şi cu alţi promotori. Vom analiza toate variantele şi vom lua cea mai bună decizie în zilele următoare. Trebuie să tragem o concluzie clară, să vedem unde s-a greşit pentru că undeva s-a greşit. Nu am fost eu la meci. Nu îmi caut o scuză, dar uitându-mă la celelalte 29 de meciuri, nu am avut reacţie, nu am fost eu. Ceva s-a întamplat, ori o cădere psihică, ori supra-antrenamente, nu îmi pot da seama. Trebuie să analizăm situaţia împreună cu staful", a explicat el.

În ceea ce priveşte posibilitatea acordării revanşei, Bute spune că Froch este obligat prin contract să accepte lupta. "Din câte ştiu eu avem o clauză foarte clară în contract prin care e obligat să-mi acorde revanşa. Acum rămâne să vedem ce au discutat cei de la Interbox şi ce au negociat cu ei. Există însă şi posibilitatea să îi dăm şansa să facă un meci şi eu să lupt la Montreal cu un alt adversar şi după aceea să boxăm împreună. Clauza este clară în contract. Dacă noi dorim nu poate să se eschiveze pentru că ar pierde centura. O să-şi dorească la un moment dat. Şi pentru el a fost o surpriză mare că a câştigat atât de uşor, în cinci reprize. Eu sper ca la un viitor meci să fie cu totul altceva. Mi-aş dori din tot sufletul să boxez din nou în România, pentru că a fost o experienţă extraordinară, dar asta nu depinde de mine. Eu şi mâine aş boxa în România. Rudel Obreja încearcă să organizeze un meci în România, că va fi anul acesta sau anul viitor, nu ştiu. Important e că eu îmi doresc acest lucru. Să-mi iau revanşa în România motivaţia ar fi dublă, mai ales că prima înfrângere e dureroasă. Eu simt însă că am puterea să revin. Mi-aş dori să lupt pe stadionul naţional cu 50.000 de oameni în spate. Sunt convins că la un eventual meci acolo, Arena Naţională va fi plină", a spus Bute.

Boxerul a simţit că a fost încurajat de români după înfrângerea suferită în faţa lui Froch, dar nu înţelege cum unii s-au putut gândi că meciul ar fi putut fi aranjat. "Lumea a fost alături de mine, şi mă refer la oamenii de rând. Am simţit că i-a atins pe foarte mulţi oameni acest meci, am simţit căldura lor. Prima dată când am ieşit pe stradă oamenii m-au încurajat, mi-au spus că au încredere în mine. La început a fost mai greu, apoi a trecut. A fost un eveniment care a trecut, lucurile s-au aşezat. Trebuie să ştii să şi pierzi. Marii campioni ştiu să şi piardă. E mai mare bucuria când revii, când îţi iei revanşa. Când cazi şi te ridici dai dovadă de caracter şi de tărie. Trebuie să mă ridic şi să ajung din nou acolo unde am fost. E păcat că unii au ajuns să se gândească că a fost blat. Nici nu am luat în calcul aceste declaraţii. Eu înţeleg că era o cotă bună, dar nu aş fi acceptat să iau bătaie în halul ăsta cinci reprize, pentru ce? Mă puneam jos în prima sau a doua repriză, dacă ar fi fost ceva", a mai declarat Bute.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în 26 mai, la Nottingham, în care românul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici