Bute: Nu mă grăbesc să lupt pentru unificarea centurilor

Campionul mondial la box profesionist în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, vineri, la sosirea în România, că la cei 28 de ani ai săi este tânăr şi încă nu se grăbeşte să lupte pentru unificarea celor patru centuri mondiale, dar este convins că acel moment va veni.

12 afișări
Imaginea articolului Bute: Nu mă grăbesc să lupt pentru unificarea centurilor

Bute: Nu mă grăbesc să lupt pentru unificarea centurilor (Sursa: Mediafax Foto)

"Sunt foarte fericit că titlul a rămas la mine, aşa cum am promis. Au fost două meciuri diferite, în al doilea (n.r. - cel cu William Joppy, în care şi-a apărat titlul mondial) presiunea a fost mai mare, dar m-am pregătit bine şi totul mi-a ieşit aşa cum mi-am dorit. De acum este mai greu, pentru că toţi vor să boxeze cu mine fiind campion mondial. Următorul meci va fi probabil la finalul lunii mai. Există mai multe variante de adversari, dar nu am semnat încă nimic. În toamnă va fi meciul cu challenger-ul la titlu. Am 28 de ani, sunt tânăr, nu mă grăbesc să unific centurile. Îmi trebuie experienţă, multe meciuri la profesionism, nu am niciun motiv să mă grăbesc, dar cu siguranţă voi ajunge şi acolo", a spus Bute.

Lucian Bute, care săptămâna trecută şi-a păstrat titlul mondial al categoria supermijlocie, versiunea IBF, a sosit, vineri, în România pentru a petrece o vacanţă la Galaţi alături de familie. Pugilistul a afirmat că nu o să uite niciodată de unde a plecat, el adăugând că se bucură şi că va fi alături de pugilistul Adrian Diaconu, care va lupta în România pentru titlul mondial interimar în versiunea WBC.

Bute a precizat că şi-ar dori să lupte contra numelor mari de la categoria sa, dar a menţionat că acest lucru nu depinde de el. "Normal că îmi doresc să boxez cu nume mari, dar nu eu decid acest lucru, ci clubul, promotorii mei. Nu aş vrea să comentez ce a spus Doroftei, dar Joppy a fost totuşi campion mondial. Nu poate fi un adversar slab, pentru că are multă experienţă în boxul profesionist. Am avut multe de învăţat din acest meci. Îmi doresc să boxez în România, dar nu depinde de mine", a menţionat Bute, care a adăugat că este dezamăgit că meciul său nu a fost transmis de nicio televiziune în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici