Bute, victorii la pas în 2010 şi un contract important cu televiziunea Showtime

Pugilistul român Lucian Bute a obţinut, în anul 2010, încă două victorii prin KO, succese care i-au adus un contract important cu televiziunea americană Showtime Sports, având astfel ocazia să îi întâlnească pe cei mai buni sportivi de la categoria supermijlocie.

26 afișări
Imaginea articolului Bute, victorii la pas în 2010 şi un contract important cu televiziunea Showtime

Bute, victorii la pas în 2010 şi un contract important cu televiziunea Showtime

Victoriile prin KO obţinute de sportivul român în acest an, în faţa columbianului Edison Miranda şi a americanului Jesse Brinkley, i-au adus lui Lucian Bute un contract la care orice pugilist din lume speră. Astfel, românul a semnat o înţelegere cu televiziunea Showtime Sports, una dintre cele mai renumite pentru transmisiile marilor meciuri de box, având astfel şansa să lupte împotriva învingătorului din turneul Super Six.

Pentru Lucian Bute anul 2010 a început la fel ca şi precedentul, cu o victorie, la data de 17 aprilie, prin KO în faţa columbianului Edison Miranda, la Bell Centre, în Montreal. Partida a fost aşteptată cu sufletul la gură de fani canadieni, dar şi de iubitorii boxului, deoarece se considera că va fi una destul de echilibrată. Cu toate acestea, românul nu i-a acordat nicio şansă sudamericanului, iar în repriza a treia l-a trimis pe acesta la podea după ce i-a aplicat un upercut de stânga.

În ciuda entuziasmului creat în Canada, în urma acestei victorii, partida lui Lucian Bute nu a putut fi vizionată în ţară, deoarece nicio televiziune nu a găsit fondurile necesare transmiterii unui astfel de meci.

Chiar dacă Lucian Bute boxează pentru România, şi după fiecare victorie se afişează în ring cu tricolorul, autorităţile române aveau să-l dezamăgească şi mai mult în a doua parte a anului 2010.

Revenit în ţară, după ce şi-a apărat cu succes pentru a cincea oară centura, pugilistul român a primit mai multe promisiuni din partea autorităţilor române că următorul meci va fi organizat în România. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a încercat să-i convingă pe guvernanţi de importanţa unui astfel de eveniment, însă nu a reuşit.

Dezamăgit, Lucian Bute s-a întors în Canada, unde şi-a reluat pregătirile pentru o nouă partidă în care urma să-şi pună centura în joc.

Astfel, tot la Bell Centre, în faţa a 20.000 de spectatori, românul a obţinut o nouă victorie răsunătoare, în faţa americanului Jesse Brinkley, un succes obţinut tot prin KO.

Din păcate, nici victoria obţinută în luna octombrie a acestui an nu a putut fi urmărită în România.

Pe plan internaţional, televiziunea americană Showtime, care îl urmărea de mult timp pe Bute, a reuşit să-l convingă pe pugilistul român să semneze un contract pentru transmiterea a trei meciuri ale acestuia. Astfel, şansele ca Lucian Bute să îi întâlnească pe cei mai puternici boxeri de la categoria supermijlocie, pentru o unificare a centurilor, au crescut considerabil. De cealaltă parte, intenţia televiziunii Showtime este ca Lucian Bute să se lupte cu învingătorul turneului Super Six.

La revenirea în România, Bute şi ministrul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, Elena Udrea, au semnat un contract prin care pugilistul va urma să poarte frunza brandului turistic românesc în cadrul campaniilor pe care ministerul le va organiza.

De asemenea, la semnarea acestui contract, Elena Udrea a venit şi cu promisiunea că în anul 2011, una dintre partidele pe care le va disputa Lucian Bute va fi organizată ân România.

Până să boxeze în ţara sa natală, Lucian Bute a aflat, în urmă cu câteva zile, numele adversarului pe care îl va înfrunta în meciul programat la data de 19 martie, la Bell Centre, în Canada. Acesta va fi irlandezul Brian Magee.

(Material de Daniel Ormuz, daniel.ormuz@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici