Video Bute vrea să lupte cu danezul Kessler pentru unificarea centurilor IBF şi WBA

Campionul mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute, a declarat, vineri, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, că îşi doreşte o luptă cu boxerul danez Mikkel Kessler pentru unificarea centurilor IBF şi WBA.

27 afișări

"Eu sunt deschis, mi-am păstrat centura şi nu am nimic împotrivă, ba chiar îmi doresc un meci de unificare a centurilor. Dar nu sunt eu în măsură să spun acest lucru, ci promotorii şi managerii mei care discută. Iar dacă părţile cad de acord eu sunt pregătit pentru unificarea centurilor. Suntem la aceeaşi categorie, Kessler este şi el campion. Mi-ar plăcea să aibă loc o unificare a centurilor, o luptă între mine şi Kessler. Dar, cum am mai spus, totul depinde de cele două părţi dacă ajung la o înţelegere. Eu o să intru în sală, o să mă antrenez mult mai bine şi voi fi pregătit pentru un meci de unificare", a spus Bute, care şi-a păstrat, sâmbătă, titlul mondial, versiunea IBF după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrade.

Referitor la meciul cu Andrade, Lucian Bute s-a arătat deranjat de faptul că în România s-au difuzat doar ultimele 30 de secunde din ultima repriză, în care a fost în dificultate. El susţine că a dominat meciul şi a câştigat clar celelalte 11 reprize.

"A fost cel mai greu meci din cariera mea de până acum. Am trăit momente pe care nu le cunoşteam, dar cu siguranţă acest meci m-a maturizat şi am avut multe de învăţat din el. Eu m-am gândit mereu la victorie, când m-am urcat în ring eram sigur că o să câştig meciul, aşa cum s-a şi întâmplat. M-a deranjat că nu s-a văzut meciul în totalitate în România, pentru că s-au difuzat doar ultimele 30 de secunde. Eu am controlat în totalitate meciul, l-am bătut pe Andrade în 11 reprize fără drept de apel. El ştia că sunt în avantaj şi a încercat să dea totul în cea de-a 12-a repriză", a declarat Bute.

Bute a recunoscut ca a greşit în ultima repriză pentru că nu şi-a ascultat antrenorul: "Atunci am făcut o greşeală, pe care trebuie să mi-o asum, antrenorul chiar mi-a zis în pauza dinainte că am avantaj şi că trebuie să mă deplasez mereu şi să păstrez avantajul. Dar m-am încăpăţânat, am stat cu el la bătaie şi asta m-a costat, pentru că era să-mi pierd centura. Dar cu siguranţă a doua oară nu voi mai face aceeaşi greşeală. A fost o repriză foarte grea pentru mine, eu eram epuizat fizic. Dar aceştia sunt marii campion, care cad iar apoi se ridică şi continuă. Norocul meu a fost că gongul a venit la momentul care trebuia şi am câştigat meciul fără niciun fel de probleme. Iar cei de la IBF au recunoscut acest lucru, iar arbitrul şi-a făcut treaba cum trebuia", a adăugat pugilistul la sosirea din Canada.

Pugilistul român Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrarde, într-un meci disputat, sâmbătă trecută, la Montreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici