Calendarul internaţional al sportivilor români în 2009

Sportivii români vor participa la campionatele europene şi mondiale din 2009 şi în acelaşi timp vor începe pregătirea pentru Jocurile Olimpice din 2012 care se vor desfăşura la Londra.

20 afișări
Imaginea articolului Calendarul internaţional al sportivilor români în 2009

Calendarul internaţional al sportivilor români în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

La judo, primul eveniment major din 2009 va fi Campionatul European, în perioada 23-26 aprilie, şi se va desfăşura la Tbilisi (Georgia). Obiectivul României la această competiţie este cucerirea a două medalii, însă trebuie menţionat că judoka Alina Dumitru, deţinătoarea titlului european din 2008 şi al titlului olimpic de la Beijing, nu va fi prezentă în Georgia, obiectivul ei pentru acest an fiind cucerirea medaliei de aur de la Campionatul Mondial, singura care îi lipseşte din palmares.

Al doilea eveniment la judo din 2009 va fi Campionatul Mondial din perioada 23-30 august, de la Rotterdam, acolo unde obiectivul delegaţiei României este de o medalie.

La tenis de câmp, România va juca în perioada 6-8 martie, cel mai probabil la Braşov, partida din primul tur al Cupei Davis, împotriva Rusiei, iar obiectivul cerut de federaţia de specialitate este menţinerea în Grupa Mondială.

Canotajul este un alt sport de la care România a adus medalii, însă retragerea unor sportive precum Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Elena Georgescu şi Constanţa Burcică şi-au încheiat cariera, pretenţiile nu vor mai fi la fel de mari în 2009. Astfel, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia), ce se va desfăşura în perioada 23-30 august, obiectivul României va fi de 1-2 medalii. Acelaşi obiectiv va fi şi pentru Campionatul European din perioada 18-20 septembrie, de la Brest (Franţa).

Handbalul masculin din România este sportul care va avea primul examen important în 2009, prin participarea la Campionatul Mondial din Croaţia, din perioada 16 ianuarie - 1 februarie, iar obiectivul reprezentativei "tricolore" va fi clasarea pe locurile 8-12. Trebuie amintit că echipa de handbal masculin a României nu a mai participat la o competiţie de o asemenea anvergură de 14 ani.

Reprezentativa feminină de handbal va participa şi ea la turneul final al Campionatului Mondial din China, care va avea loc în perioada 28 noiembrie - 13 decembrie, iar obiectivul este clasarea pe una din primele cinci poziţii ale competiţiei.

Pretenţiile au scăzut şi la gimnastică acolo unde la Campionatul European din perioada 29 martie - 5 aprilie, de la Milano, delegaţia României speră să cucerească una sau două medalii. Anul trecut, gimnastica feminită a adus nu mai puţin de 5 medalii (2 de aur, 2 de argint şi un de bronz) de la CE din Franţa, în vreme ce băieţii au obţinut bronzul la competiţia pe echipe, desfăşurată la Lausanne.

De asemenea, şi la Campionatul Mondial de la Londra, care va aea loc în perioada 12-18 august, conducătorii federaţiei de gimnastică aşteaptă una sau două medalii.

Obiective modeste sunt fixate şi la atletism pentru competiţiile majore din acest an. Sunt aşteptate 1-2 medalii atât de la Campionatul European în sală, de la Torino (în perioada 6-8 martie), cât şi de la Campionatul Mondial de la Berlin (perioada 15-23 August).

La kaiak-canoe, cerinţele sunt mai mari pentru competiţia continentală care va avea loc în perioada 25-28 iunie, la Brandenburg, de unde se aşteaptă cucerirea a patru medalii. La Campionatul Mondial de la Dartmouth (SUA), din perioada 12-16 august, obiectivele delegaţiei române este câştigarea a două medalii.

Scrima va trebui să aducă 1-2 medalii de la Campionatul European de la Plovdiv (13-19 iulie) şi de la Campionatul Mondial din Antalya (30 septembrie - 8 octombrie). Vicecampioana olimpică, Ana Maria Brânză trebuie să confirme forma bună de la Beijing, în vreme de medaliatul cu bronz, Mihai Covaliu, şi-a încheiat cariera şi se ocupă de pregătirea lotului naţional.

În acest an se vor desfăşura şi Campionatele Mondiale de Box, la Milano (29 augist - 13 septembrie), iar obiectivul va fi cucerirea unei medalii.

Tot o medalie se aşteaptă şi de la delegaţia României care va fi prezentă la CM de nataţie de la Roma (19 iulie - 2 august).

La tenis de masă, România îşi propune câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial de la Yokohama (28 aprilie - 5 mai) şi 1-2 medalii la competiţia continentală de la Stuttgart (13-20 septembrie).

Tirul este un alt sport care îşi propune să aducă medalii importante pentru România, una de la CE de la Praga (19-22 februarie) şi una de la CM de la Maribor (6-17 august).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici