Campanie FIFA în favoarea educaţiei copiilor săraci din Africa - GALERIE FOTO

Regina Rania a Iordaniei, premierul britanic Gordon Brown, preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, şi numeroşi foşti şi actuali fotbalişti au lansat, marţi, o campanie susţinută de FIFA în favoarea educării copiilor săraci din Africa, cu ocazia Cupei Mondiale din 2010.

2026 afișări
Imaginea articolului Campanie FIFA în favoarea educaţiei copiilor săraci din Africa - GALERIE FOTO

Campanie FIFA în favoarea educaţiei copiilor săraci din Africa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Această campanie se va desfăşura la nivel mondial şi este denumită "1GOAL- Education for All" ("Un gol/scop - Educaţie pentru toţi").

Numeroase alte personalităţi s-au angajat să găsească resurse financiare pentru a contribui la îmbunătăţirea educaţiei copiilor săraci din Africa.

"Ne-am propus ca ediţia din 2010 a Cupei Mondiale să contribuie durabil la educaţia copiilor de pe acest continent", a declarat preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma.

Campania 1GOAL are ca scop mobilizarea guvernelor din ţările slab dezvoltate să investească în şcolarizare şi să convingă naţiunile bogate să-şi respecte promisiunile în materie de educaţie.

Potrivit iniţiatorilor campaniei, este nevoie de şapte miliarde de dolari pentru a asigura şcolarizarea a aproximativ 75 de milioane de copii care, la ora actuală, în întreaga lume, nu merg la şcoală.

"Este scandalos că 35 de milioane de copii africani nu beneficiază de şcolarizare la nivel de bază. Ar fi o reuşită extraordinară dacă am reuşi să atragem atenţia asupra acestei probleme", a declarat premierul britanic Gordon Brown.

Printre oamenii de fotbal care au decis să susţină această campanie se numără olandezul Ruud Gullit, francezul Marcel Desailly sau englezul Gary Lineker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici