Campionatul Mondial de hochei: România s-a calificat în grupa secundă valorică

Naţionala de hochei s-a calificat în Divizia IA, la capătul unui turneu de excepţie la Tallin (Estonia), în Divizia IB a Campionatului Mondial. România a câştigat toate cele cinci meciuri, ultimul cu Olanda, scor 3-1. În 2020, tricolorii vor juca pentru calificarea în prima grupă mondială.

606 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de hochei: România s-a calificat în grupa secundă valorică

România s-a calificat în grupa secundă valorică a Campionatului Mondial de hochei

Din 1996 şi până azi, România a jonglat între locurile 25 şi 31 la nivel mondial, fiind într-o permanentă alternare a eşaloanelor secunde. Toţi cei 22 de jucători convocaţi pentru acţiunea din Tallin activează la cluburi din România!

În 2020, naţionala de hochei va evolua la nivel de locurile 17-22, situaţie în care s-a aflat pentru ultima dată în 1995.

Naţionala României a surprins pe toată lumea la Tallin, în condiţiile în care anul trecut abia s-a salvat de la retrogradare în Divizia IB, după un ultim meci cu Croaţia. În hocheiul mondial, progresul de la un an la altul nu se face peste noapte. Şi totuşi, tricolorii au reuşit imposibilul. După ce au pus la respect Estonia, Japonia, Polonia şi Ucraina, azi a venit şi rândul Olandei să fie învinsă de România.

Extrem de motivaţi, băieţii conduşi de antrenorul slovac Julius Penzes au deschi scorul foarte devreme, prin Gergo Biro (min. 4). La începutul reprizei secunde, veteranul Attila Goga mărit avantajul, dar după 40 de minute s-a plecat la cabuine tot cu un avantaj minim, 2-1, pentru că Olanda a redus din handicap. Marea bucurie a fost declanşată în minutul 59, când Peter Balasz a marcat pentru 3-1 cu poarta goală. Olanda ataca la disperare, pentru că o înfrângere i-ar fi retrogradat, ceea ce se şi întâmplă. Cu 13 puncte în cinci jocuri, România a câştigat grupa de Campionat Mondial de la Tallin şi urcă într-un eşalon superior pentru a descoperi o lume nouă pentru absolut toţi jucătorii la nivel de echipe naţionale.

Echipa României care a realizat această performanţă:

Portari: Polc Patrik (ASC Corona Braşov), Toke Zoltan –Laszlo (ASC Corona Braşov)

Fundaşi: Bors Huba – Ferenc (ASC Corona Braşov ), Borysenko Pavlo (ASC Corona Braşov), Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Gyorfy Tihamer – Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Mihaly Ede (ASC Corona Braşov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Yemelianenko Yevhen (CSM Galaţi)

Atacanţi: Biro Gergo (ASC Corona Braşov), Butochnov Anton (CSM Galaţi), Casaneanu Eduard (SC Miercurea Ciuc), Constantin Mircea – Cristian (ACSH Gheorgheni), Csergo Hunor (ACSH Gheorgheni), Gliga Roberto (ASC Corona Braşov), Irimia Adrian (CSM Galaţi), Molnar Zsombor (ASC Corona Braşov), Peter Balazs –Szabolcs (ASC Corona Braşov), Reszegh Tamas (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Tranca Daniel (ASC Corona Braşov)

Antrenori: Penzes Julius (principal), Trandafir Marius (secund)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici