Campionatul Mondial de juniori U23: Medalie de aur pentru România, la proba de bob în două persoane

România a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori U23 în proba de bob două persoane prin echipajul Mihai Ţenţea – Ciprian Daroczi. Competiţia se desfăşoară la Winterberg, în Germania şi reconfirmă valoarea celor doi români în vârstă de 21 de ani.

872 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de juniori U23: Medalie de aur pentru România, la proba de bob în două persoane

Sursa: Profimedia Images

Mihai Ţenţea şi Ciprian Daroczi sunt la al treilea an de când fac istorie pentru bobul românesc. În 2018, au obţinut medalia de argint la Mondialul U23 de la St. Moritz (Elveţia). În 2019 au cucerit medalia de bronz, iar în 2020 a venit aurul, la aceeaşi competiţie şi aceeaşi probă. Ei sunt vicecampioni europeni U23 în acest an şi medaliaţi cu aur în 2019. Sezonul actual este unul de excepţie pentru ei, cu o victorie în clasamentul general al Cupei Europei, performanţă neatinsă vreodată de un echipaj românesc.

La Winterberg, elevii lui Daniel Păcioianu au reuşit cele mai rapide coborâri dintre toţi sportivii U23, depăşind echipajele Germaniei şi Chinei. De precizat că în cadrul Campionatelor Mondiale de juniori la bob se alcătuiesc două clasamente separate, pe vârste, cu câte două seturi de medalii: juniori (Under 26) şi juniori U23. La startul competiţiei s-au aliniat 28 de echipaje, dintre acestea şapte punctând şi în clasamentul U23. În clasamentul de la juniori (U26), Ţenţea şi Daroczi s-au clasat pe locul 8.

Cei doi au participat şi la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), unde s-au clasat pe locul 18. La 19 ani, Ţenţea a fost cel mai tânăr pilot din competiţi.

Mihai Ţenţea, unul dintre cei mai talentaţi piloţi ai generaţiei sale, practică bobul din 2015. Ciprian Daroczi a început în 2017, când a renunţat la atletism pentru o carieră într-un sport de iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici