Campionatul Mondial de Snooker 2022: John Higgins în turul doi, iar Ding Junhui, eliminat

John Higgins, cvadruplu campion mondial, a fost nevoit să muncească din greu pentru victoria sa cu 10-7 în primul tur în faţa thailandezului Thepchaiya Un-Nooh, la Campionatul Mondial de la Sheffield.

308 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de Snooker 2022: John Higgins în turul doi, iar Ding Junhui, eliminat

Scoţianul Higgins cedase de două ori în cele şapte confruntări anterioare, cu 5-4 şi 6-5 în faţa thailandezului Un-Nooh, dar de data aceasta şi-a valorificat experienţa, pentru a trece în turul următor.

Între timp, Ding Junhui a fost eliminat cu o înfrângere de 10-8 în faţa lui Kyren Wilson.

Higgins, numărul şase mondial, a fost omul sezonului, câştigând Liga Campionilor, dar terminând doar finalist învins în alte cinci evenimente.

Nici Teatrul Crucible nu a fost prea amabil cu el în ultimii ani – el terminând al doilea în 2017, 2018 şi 2019.

Jucătorul de 46 de ani a trebuit să se întrebuinţeze serios, după ce a fost condus la sfârşitul primei sesiuni, dar a reuşit trei break-uri de peste 100 de puncte şi unul de 98 de puncte.

Higgins a spus: „Am fost bucuros că am fost condus doar cu 5-4. Părea că deţinea controlul şi ar fi putut conduce cu 6-3 sau 7-2. Sunt încântat că am rezistat şi am rezistat la final pentru a ajunge primul la 10.

„Publicul este uimitor la Crucible. Este grozav să îi avem din nou alături şi se adaugă la tensiunea şi la tot ceea ce simţi acolo."

Higgins îl va înfrunta fie pe Luca Brecel, fie pe Noppon Saengkham, în turul al doilea.

Brecel îl conduce pe thailandezul Saengkham cu 6-3 după prima sesiune, în care jucătorul belgian a ratat o lovitură uşoară la bila neagră, în frame-ul al doilea. Aceasta a părut să-i doboare încrederea, iar Saengkham a profitat.

Ding a fost mult timp dat ca favorit pentru a deveni primul jucător chinez care să câştige Campionatul Mondial, dar acest vis încă nu s-a materializat pentru cel care locuieşte în Sheffield.

O combinaţie între efectele pandemiei de coronavirus şi o pierdere drastică de formă a făcut ca fostul număr unu mondial Ding să cadă pe locul 29 în clasament şi să fie nevoit să se califice pentru acest eveniment.

Ultima sa victorie la un eveniment de clasament a fost obţinută la Campionatul Regatului Unit din 2019, în timp ce Wilson a avut şi el un sezon dezamăgitor, cea mai bună evoluţie a sa fiind la Gibraltar Open, luna trecută, unde a fost învins în finală.

În cel mai puternic meci din primul tur, se aştepta o confruntare palpitantă între aceşti doi foşti finalişti.

Jucătorul din Kettering a recuperat de la 3-0, dar al 17-lea frame s-a dovedit a fi esenţial, deoarece Ding a ratat ultima bilă roz când a contraatacat de la un handicap de 65-0.

Wilson, care va juca în continuare cu campionul din 2015, Stuart Bingham, a declarat:, citat de BBC Sports:

„Minunat, mi-a plăcut fiecare minut. Când amândoi punctează bine şi se hrănesc unul cu celălalt, rezultă un snooker bun. A fost rapid, ofensiv, cursiv şi au fost şi câteva finaluri strânse. A avut un pic din toate.”

Ding a adăugat: „Nu sunt foarte dezamăgit, sezonul s-a încheiat. Am avut o mulţime de şanse şi nu am reuşit. Nu pot să uit de asta".


Englezul Jack Lisowski a rezistat unei reveniri energice a galezului Matthew Stevens pentru a câştiga cu 10-8 şi a pregăti o confruntare în turul al doilea cu favoritul turneului, Neil Robertson.

Lisowski, numărul 14 mondial, a condus cu 6-3 după prima sesiune, dar Stevens a revenit la 9-8, având şanse să forţeze un joc decisiv.

Lisowski a declarat pentru BBC Two: „Sunt extenuat. A fost un meci nebunesc şi mi-am dat mult de lucru la final. M-am tot agitat şi Matthew s-a apropiat. M-a pus sub multă presiune, am jucat cu frică.

"Neil Robertson este următorul şi a fost jucătorul sezonului, cel mai bun jucător din lume în acest moment. Dacă mă pot relaxa, pot să fac o încercare bună. Am pierdut în faţa lui cu 13-9 anul trecut, dar îmi place să cred că sunt un jucător mai bun acum, dar şi el la fel.

Recordul său nu este grozav aici, aşa că trebuie să mă gândesc în continuare la asta şi să încerc să-l pun sub presiune".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici