Căpitanul naţionalei de polo a Serbiei, numit ministru al Sportului. Vanja Udovicici s-a retras la 30 de ani

Căpitanul naţionalei de polo a Serbiei şi al echipei Radnicki Kragujevac, Vanja Udovicici, este nevoit să-şi încheie cariera la doar 30 de ani, după ce a fost numit ministru al Tineretului şi Sportului în ţara vecină.

75 afișări
Imaginea articolului Căpitanul naţionalei de polo a Serbiei, numit ministru al Sportului. Vanja Udovicici s-a retras la 30 de ani

Vanja Udovicici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Vanja Udovicici a fost nominalizat pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului încă de săptămâna trecută, iar numirea în funcţie a avut loc luni.

Căpitan al naţionalei de polo, Udovicici şi-a condus coechipierii spre titlul mondial în 2009, al doilea din carieră, după cel din 2005, cu Serbia şi Muntenegru.

De asemenea, Serbia, cu Vanja Udovicici în componenţă, a câştigat titlul european în 2003, 2006 şi 2012, iar în Liga Mondială a cucerit şapte trofee, plus alte două în Cupa Mondială.

La Jocurile Olimpice, Udovicici este medaliat cu bronz şi dublu medaliat cu bronz.

La nivel de echipe de club, Vanja Udovicici a jucat la Partizan Belgrad, Jadran Herceg Novi, CN Posillipo, Mladost Zagreb, Pro Recco, cucerind de două ori Euroliga cu formaţia italiană, după care a revenit acasă, la Radnicki Kragujevac.

Ultima competiţie majoră la care a participat cu naţionala Serbiei a fost Campionatul Mondial de la Barcelona, din această vară, la care s-a clasat pe locul 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici