Căprioriu: Eram atât de hotărâtă încât eram în stare de orice pentru a fi campioană

Vicecampioana olimpică la judo, categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu, a declarat, marţi, cu ocazia unei ceremonii de premiere desfăşurată la sediul MAI, că în finala cu japoneza Kaori Matsumoto în care a fost penalizată decisiv, era în stare de orice pentru a câştiga titlul olimpic

155 afișări
Imaginea articolului Căprioriu: Eram atât de hotărâtă încât eram în stare de orice pentru a fi campioană

Căprioriu: Eram atât de hotărâtă încât eram în stare de orice pentru a fi campioană (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Cred că e cel mai dureros şi greu mod să pierzi o finală ca a mea. Eu sunt singura vinovată, am făcut o greşeală pe care nu am făcut-o nici la cadete. Din cauza adrenalinei şi a dorinţei de a câştiga am făcut asta. Eram atât de hotărâtă încât eram în stare să fac orice pentru a fi campioană. Am făcut o greşeală foarte mare şi îmi pare foarte rău. Acum îmi doresc ca la Rio să fiu pe podium. Mă antrenez pentru asta. Deocamdată mă gândesc la Rio", a spus Căprioriu.

La JO, Corina Căprioriu a întâlnit-o în finală pe Kaori Matsumoto. După 3 minute, niciuna dintre sportive nu punctase şi a urmat Golden Score. După 17 secunde din prelungiri, Corina a fost penalizată decisiv, fiind acuzată că a călcat în afara covorului, astfel că finala a fost câştigată de Matsumoto.

Corina Căprioriu a afirmat că este fericită pentru faptul că va primi şi un grad de ofiţer în urma medaliei obţinute la Londra. "Încă mai simt oboseala şi cred că vor mai trece câteva zile până mă voi relaxa. Am primit nişte diplome şi mi s-a promis că voi primi şi grad de ofiţer şi chiar sunt foarte fericită, pentru că aştept de ceva timp. Contează pentru mine, pentru că ni se apreciază munca. Ştiu ce beneficii vom primi, dar nu cred că putem beneficia de ele deocamdată. Oricum contează la CV", a completat Căprioriu, care consideră normală decizia Guvernului de a dubla premierile pentru un titlu olimpic.

Sportiva clubului Dinamo crede că o medalie olimpică nu se poate compara cu o naştere. "Titlul de campion olimpic nu ţi-l poate lua nimeni şi nu se poate egala cu nimic. Auzeam mămici care spuneau că atunci când naşti nu se compară cu nimic în lume. Eu zic că să fii campion sau medaliat olimpic nu se compară cu nimic. Eu zic că orice femeie poate să fie mamă, dar sportiv nu cred că poate fi oricine", a concluzionat Căprioriu.

Medaliaţii olimpici ai Clubului Sportiv Dinamo au primit, marţi, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, diplome de excelenţă şi flori din partea ministrului Mircea Duşa.

La festivitatea de premiere au participat Alin Moldoveanu (campion olimpic la tir), Cătălina Ponor (argint la sol şi bronz cu echipa la gimnastică), Diana Bulimar şi Larisa Iordache (bronz pe echipe la gimnastică), Corina Căprioriu (argint la judo), Rareş Dumitrescu, Gelu Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu (medaliaţi cu argint în proba de sabie pe echipe).

De asemenea, Duşa le-a mai oferit diplome de excelenţă antrenorilor Mihai Covaliu, Florin Bercean, Mariana Bitang şi Octavian Bellu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici