Carlos Alcaraz a fost desemnat câştigătorul premiului ATP Stefan Edberg Sportsmanship Award 2023

Alcaraz, 20 de ani, a devenit cel mai tânăr laureat al prestigiosului premiu ATP Stefan Edberg Sportsmanship Award, premiu care recompensează fair-play-ul, profesionalismul şi integritatea pe teren şi în afara lui. Acest premiu a fost votat de jucători de pe o listă scurtă de nominalizări ATP.

226 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz a fost desemnat câştigătorul premiului ATP Stefan Edberg Sportsmanship Award 2023

Carlos Alcaraz a fost desemnat câştigătorul premiului ATP Stefan Edberg Sportsmanship Award 2023

Alcaraz i-a devansat pe Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz şi Jannik Sinner şi este doar al patrulea spaniol care îşi înscrie numele pe lista de onoare, călcând pe urmele lui Jose Higueras, Alex Corretja (de două ori) şi Rafael Nadal, de cinci ori câştigător.

Într-o carieră a premierelor, Alcaraz a obţinut câteva performanţe de referinţă la vârsta sa. El este deja primul jucător născut după 1990 care a câştigat mai multe turnee de Grand Slam. Iar această ultimă distincţie vine la un an după ce a devenit cel mai tânăr nr. 1 ATP din istorie la sfârşitul anului.

Cu toată sportivitatea şi carisma exemplară a lui Roger Federer, el a câştigat acest premiu pentru prima dată la 23 de ani (elveţianul este actualul deţinător al recordului, cu 13 victorii). Este un semn al setului de abilităţi şi al maturităţii spaniolului, al faptului că este capabil să se ocupe de o listă destul de diversă de sarcini în tenis.

Alcaraz nu a reuşit să termine pe locul 1 ATP, dar a avut totuşi cel mai de succes sezon al carierei sale în 2023, cucerind şase titluri şi terminând cu mai multe puncte în clasament decât în 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici