Carlos Alcaraz a redevenit oficial numărul 1 mondial

Carlos Alcaraz a revenit oficial în fruntea clasamentului tenisului masculin, asigurându-şi locul 1 mondial în circuitul ATP, imediat după încheierea Openului Italiei 2023.

404 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz a redevenit oficial numărul 1 mondial

Carlos Alcaraz a redevenit oficial numărul 1 mondial

În primul tur de la Roma, spaniolul l-a învins pe compatriotul său Albert Ramos Vinolas, apoi a suferit apoi o eliminare timpurie în turul al treilea, pierzând în faţa lui Fabian Marozsán cu 3-6, 6-7(4). Participarea sa la acest eveniment a fost suficientă pentru a-i asigura revenirea pe primul loc în clasamentul ATP şi pentru a marca încă o săptămână în top.

Aceasta este a treia oară când Alcaraz ocupă locul 1 în carieră. Prima sa domnie a durat între 12 septembrie 2022 şi 29 ianuarie 2023, întinzându-se pe parcursul a 20 de săptămâni. După o scurtă perioadă, el a recucerit locul 1 între 20 martie 2023 şi 2 aprilie 2023, adăugând încă două săptămâni la palmaresul său.

Această revenire marchează al treilea său stagiu pe locul 1, ajungând astfel la un total de cel puţin 23 de săptămâni în top, ceea ce reprezintă locul 16 pe lista all-time. Restul topului 10 a cunoscut, de asemenea, unele schimbări. Daniil Medvedev va fi pe locul 2 după triumful de la Openul Italiei, urmat de Novak Djokovic, care a coborât pe locul 3, cel mai slab loc din acest sezon.

Lista primilor cinci clasaţi e completată de norvegianul Casper Ruud şi grecul Stefanos Tsitsipas, care a fost unul dintre jucătorii învinşi de viitorul campion. Tânărul danez Holger Rune a urcat pe locul 6, noul maxim al carierei, urmat de Andrey Rublev, Jannik Sinner, Taylor Fritz şi Felix Auger-Aliassime.

Alcaraz va trebui acum să îşi apere locul 1 mondial la următorul Roland Garros. După retragerea lui Rafael Nadal, acesta a devenit imediat principalul favorit şi, având în vedere că primii trei clasaţi apără un număr similar de puncte, cursa este deschisă pentru primul loc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici