Caroline Garcia, locul 11 mondial, a confirmat participarea la Transylvania Open WTA 250

Caroline Garcia, Karolína Plíšková şi Donna Vekić se vor lupta pentru trofeul la Transylvania Open WTA 250, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 16-22 octombrie 2023. Sorana Cîrstea, cea mai în formă jucătoare româncă, este printre favoritele turneului.

91 afișări
Imaginea articolului Caroline Garcia, locul 11 mondial, a confirmat participarea la Transylvania Open WTA 250

Potrivit organizatorilor, Caroline Garcia (locul 11 mondial), câştigătoarea Turneului Campioanelor în 2022, este favorita numărul 1 a turneului ce va avea loc în BT arena, în 16-22 octombrie 2023. Alături de ea, la Transylvania Open vor juca şi Donna Vekić (locul 21 WTA), Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, şi Karolína Plíšková (locul 36 WTA), fost lider mondial la simplu. Pe tabloul principal al turneului se află încă două jucătoare din România: Patricia Ţig (locul 65 WTA) şi Ana Bogdan (locul 71 WTA). Alături de ele, Jaqueline Cristian (107 WTA) este pregătită să joace la a treia ediţie a turneului.

„Suntem încântanţi că avem confirmate, pentru noua ediţie a Transylvania Open, nume atât de mari ale tenisului mondial, şi fericiţi că vom oferi publicului un adevărat spectacol al tenisului. Lista pentru înscrierile la turneu s-a închis de curând, aşteptăm lista finală de la oficialii WTA, dar deja putem spune că ne aşteaptă un turneu foarte puternic. O avem pe Caroline Garcia locul 11, în acest moment, actuala câştigătoare a trofeului WTA Finals. Sorana Cîrstea care este într-o formă foarte bună şi va juca pentru prima oară la noi. Va fi prezentă la turneu şi Karolína Plíšková, dublă finalistă de Grand Slam. Abia aşteptăm să le vedem în teren şi sper ca fanii tenisului să vină în număr cât mai mare să ne bucurăm de tenis de cea mai bună calitate”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

Carolina Garcia, în prezent locul 11 în clasamentul mondial, a captat atenţia lumii tenisului încă din 2011, la French Open, când a fost aproape de o victorie în faţa Mariei Sharapova. De atunci, Garcia a reuşit să urce în top 5 mondial atât la simplu cât şi la dublu, categorie la care a câştigat şi două titluri de Grand Slam. 2022 a fost anul în care Garcia a revenit în forţă în topul jucătoarelor şi a urcat, în câteva luni, de pe poziţia 74, pe locul patru mondial, o poziţie pe care a mai atins-o în 2018, înainte de a traversa patru ani dificili. A încheiat sezonul cu trofeul Turneului Campioanelor în mâini, devenind a doua reprezentantă a Franţei care a câştigat această prestigioasă competiţie, după Amelie Mauresmo, în 2005. A fost al patrulea titlu la simplu cucerit de Caroline Garcia în 2022, după cele de la Bad Homburg, Varşovia (unde a jucat în finală cu românca Ana Bogdan) şi Cincinnati. La toate acestea se adaugă victoria la dublu de la Roland Garros, cucerită alături de compatrioata sa, Kristina Mladenovic.

Donna Vekić, aflată momentan pe locul 21 mondial, s-a evidenţiat prin câştigarea a patru titluri la simplu în circuitul WTA: Openul din Malaezia din 2014, Nottingham Open din 2017, Courmayeur Ladies Open din 2021 şi, anul acesta, Monterrey Open. Cel mai înalt clasament din cariera sa a fost locul 19 mondial, obţinut în 4 noiembrie 2019.

Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziţii distanţă de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 şi finala la Rogers Cup 2013.

Karolína Plíšková este fost lider mondial la simplu. A ajuns pe locul I mondial în 2017, poziţie pe care a păstrat-o opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic şi forehand-ul agresiv, Plíšková a câştigat 16 titluri la simplu şi cinci la dublu în circuitul WTA şi a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open, în 2016, şi la Campionatele de la Wimbledon, în 2021.

Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 16-22 octombrie 2023, şi va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie 2023). Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc.

În cadrul Transylvania Open WTA, 250 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu şi 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA şi premii în valoare de 259.000 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici