Cârţu: Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului la Vaslui

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că venirea lui Viorel Hizo pe banca FC Vaslui aduce o stare de spirit foarte bună la formaţia moldoveană, ceea ce e în dezavantajul grupării "feroviare".

17 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului la Vaslui

Cârţu: Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului la Vaslui (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cârţu e de părere că meciul de vineri, din deplasare, cu FC Vaslui, nu e decisiv în revenirea echipe sale în lupta pentru titlu.

"Nu e un meci neaparat decisiv sau capital, ci doar foarte important. La fel de important va fi să nu pierdem cu Urziceni şi Galaţi. La obiectivul pe care îl avem, acela de a câştiga campionatul, trebuie să câştigăm tot, nu avem nicio scuză. Îmi doresc să câştigăm la Vaslui pentru că o victorie ar crea o stare de spirit foarte bună la echipă. Nu ne prinde bine schimbarea antrenorului pentru că se crează o altă emulaţie în jurul echipei şi nu-ţi convine să joci într-un asemenea moment cu o astfel de echipă. Îl ştiu bine pe Hizo, mai ales că el a mai lucrat acolo, la Vaslui", a declarat Sorin Cârţu, care i-a enumerat pe Wesley, Burdujan şi Sânmărtean printre jucătorii periculoşi ai adversarei de vineri.

CFR Cluj nu va putea conta în jocul de la Vaslui pe Gabi Mureşan, încă nerecuperat după accidentarea suferită în meciul cu Universitatea Cluj, de acum trei săptămâni. În schimb, Cârţu va miza pe Adrian Hora, deşi jucătorul acuză o stare de oboseală în urma partidelor echipei naţionale de tineret contra Angliei.

"Hora va merge la Vaslui, resimte oboseala, dar ne vom baza pe el pentru acest meci. Din păcate Gabi Mureşan nu va juca, sper să îl avem pentru partida de Cupă, cu Târgu-Mureş. Costa e o variantă pentru înlocuirea lui, am o imagine despre el, ştiu unde aş putea să folosesc dar nu vreau să fac nicio caracterizare a jucătorului. Kivuvu ar fi şi el o soluţie, o să văd", a explicat Cârţu.

Antrenorul spune că, în ciuda programului încărcat pe care-l va avea echipa, cu 9 meciuri în 21 de zile, speră ca jucătorii săi să facă faţă şi să obţină cât mai mult. Cârţu s-a referit şi la meciul de marţi, din Liga Campionilor, contra Bayern Munchen din deplasare, şi a spus că problemele de efectiv ale nemţilor nu ştirbesc din valoarea lor ca echipă.

"Ştim programul care ne aşteaptă, echipa trebuie să reziste pe cele trei fronturi, iar pe jucători trebuie să-i ţinem în priză pentru a fi concentraţi. Dacă se poate să obţinem maxim din cele 9 meciuri, atunci maxim să fie! În primul rând trebuie să ne gândim la meciul de la Vaslui, nu să-i plângem pe nemţi pentru că au un lot foarte valoros şi pot pune probleme oricui. Ei sunt un titan al fotbalului european care nu-şi face griji din lipsa unor jucători. Aş vrea să câştigăm ambele meciuri, dar parcă o victorie la Vaslui ar fi mai plauzibil. În fotbal orice e posibil. Nu trebuie să intri în teren ca o victimă sigură", a mai spus Cârţu.

Antrenorul CFR-ului a comentat scurt situaţia naţionalei României în grupa de calificare la Campionatul European din 2012 şi a adăugat că n-are vreo favorită în derbiul dintre Dinamo şi Steaua. "România ar trebui să se gândească la Campionatul Mondial din 2014. La Steaua - Dinamo nu ţin cu nimeni, sper doar să facă un joc bun. Eu sunt mai preocupat de partidele echipei mele", a conchis tehnicianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici