Caster Semenya îşi va păstra medalia cucerită la CM de la Berlin

Campioana mondială de la Berlin în proba de 800 de metri, atleta sud-africană Caster Semenya, despre care s-a zvonit că ar fi hermafrodită, va putea să-şi păstreze medalia de aur, a anunţat Federaţia Internaţională de Atletism, informează ediţia electronică a cotidianului The Times.

14 afișări
Imaginea articolului Caster Semenya îşi va păstra medalia cucerită la CM de la Berlin

Caster Semenya îşi va păstra medalia cucerită la CM de la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a decis că sportiva în vârstă de 18 ani este nevinovată. Victoria lui Semenya a fost pusă în umbră doar de zvonul că IAAF a cerut un test de stabilire a sexului. Totuşi, guvernul sud-african, avocaţii lui Semenya şi IAAF au ajuns la un acord total prin care sportiva îşi va putea păstra medalia, titlul şi banii obţinuţi şi au confirmat că testul la care a fost supusă aceasta va rămâne confidenţial", notează The Times.

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, la 19 august, înainte de finala probei de 800 m din cadrul Campionatelor Mondiale de la Berlin, că a cerut unui grup de experţi germani să facă o anchetă în ceea ce priveşte sexul sportivei Caster Semenya, suspectată că ar fi hermafrodită. Acest anunţ a scandalizat Africa de Sud şi situaţia a luat o turnură extrasportivă, având implicaţii politice şi rasiale.

Primele speculaţii privind identitatea sexuală a sportivei sud-africane au apărut în luna iulie, când au avut loc Campionatele Africii pentru juniori, competiţie la care Semenya a impresionat prin evoluţiile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici