Câştigătoarea finalei Euro-2008 va primi o statuie decorată cu 11.000 de cristale Swarovski

Cancelarul Austriei, Alfred Gusenbauer, a anunţat, că învingătoarea finalei Euro-2008 dintre Germania şi Spania, va primi, din partea guvernului pe care îl conduce, o statuie decorată cu 11.000 de cristale Swarovski.

8 afișări
Imaginea articolului Câştigătoarea finalei Euro-2008 va primi o statuie decorată cu 11.000 de cristale Swarovski

Trofeul Euro 2008 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Statuia înaltă de 5,11 metri va cântări 7,3 tone şi va fi amplasată în Berlin sau Madrid, în funcţie de câştigătoarea trofeului, transmite trimisul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, organizatorii finalei de la Viena au anunţat că echipele vor efectua încălzirea între orele 21.00 şi 21.29, aceasta fiind urmată de un recital de aproape zece minute a cântăreţului spaniol Enrique Iglesias, care va interpreta şi imnul oficial al Campionatului European, "Can you hear me?", în timp ce brigade de arbitrii şi componenţii celor două formaţii vor intra pe teren la ora 21.39 şi 45 de secunde.

Scena pe care Enrique Iglesias va cânta are o greutate de 18,5 tone, iar construirea şi amenjarea ei au durat 1.200 de ore.

La finala, ce va fi urmărită de peste 300 de milioane de persoane, vor fi folosite 320 de kilograme de confetti şi 2.300 de spoturi de lumini. În spaţiile special amenajate fanilor în cele opt oraşe gazdă, peste patru milioane de persoane au urmărit cele 30 de meciuri de până acum ale Europenelor, recordul fiind înregistrat la Viena la partida contând pentru grupa B, Austria-Germania, scor 0-1, când peste 120.000 de spectatori au asistat la partidă.

Cancelarul elveţian Samuel Schmid a declarat că rata criminalităţii din Elveţia a scăzut în unele oraşe pe durata Campionatului European, menţionând că această ediţie a fost una "verde, ecologică, pentru că peste 80 la sută dintre străini au preferat să meargă cu mijloacele de transport în comun, în loc de maşinile personale. A fost un campionat orientat spre ecologie".

La actuala ediţie a europenelor s-au marcat 75 de goluri, cu două mai puţine decât la precedentul turneu, cel din Portugalia 2004, media fiind de 2,54 de reuşite pe meci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici