Cât vor primi pugiliştii români pentru o medalie de aur la CE de box din Minsk

Membrul Biroului Federal al FR Box, Mihai Lauruc, a anunţat, vineri, că îi va premia pe pugiliştii români care participă la Campionatele Europene de la Minsk, cu câte 50.000 lei, pentru cucerirea medaliei de aur, 25.000 lei pentru argint şi 10.000 lei, pentru bronz.

130 afișări
Imaginea articolului Cât vor primi pugiliştii români pentru o medalie de aur la CE de box din Minsk

Cât vor primi pugiliştii români pentru o medalie de aur la CE de box din Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

România va fi reprezentată la Minsk, unde a obţinut ultima medalie de aur la un Campionat European prin Dorel Simion, de şase pugilişti.

"Eu vreau să plătesc performanţa. La Mondiale premiile vor creşte, urmând să fie de 100.000 de lei pentru aur, 50.000 pentru argint şi 30.000 pentru bronz", a spus Lauruc, care a precizat că antrenorii vor fi recompensaţi cu 25 la sută din valoarea fiecărui premiu.

Antrenorul Marian Simion crede că aceste premieri îi vor motiva în plus pe pugiliştii pe care îi pregăteşte. "În mod cert aceste prime speciale vor avea darul să-i motiveze şi mai mult pe sportivii noştri care vor participa la europene. Ţin minte că şi eu, înainte, când urcam în ring ca sportiv, şi se anunţau nişte premii consistente, parcă primeam câte o injecţie cu adrenalină. Este cea mai importantă competiţie la care voi participa în calitate de antrenor. Trei dintre sportivii noştri, Juratoni, Andreiana şi Nistor, vor fi capi de serie la tragerea la sorţi, deci teoretic au un drum mai uşor spre medalii. Avem nevoie de evoluţii bune, să luăm un start bun spre Jocurile Olimpice din 2016", a completat Simion, care în urmă cu 15 ani obţinea medalia de bronz la Minsk.

Campionatele Europene de seniori vor debuta duminică şi se vor încheia în 9 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici