Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă la Cupa Mondială de la Doha

Cătălina Ponor a intrat astăzi în focurile concursului de Cupă Mondială de la Doha (Qatar), a doua etapă de verificare în vederea Campionatelor Europene de la Cluj Napoca (19-23 aprilie).

520 afișări
Imaginea articolului Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă la Cupa Mondială de la Doha

Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă la Cupa Mondială de la Doha (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

Cu titlurile olimpice în palmares şi cu victoriile de la Cupa Mondială de la Baku, de săptămâna trecută, românca a fost cotată drept una dintre vedetele competiţiei. Cătălina a fost înscrisă la cele două probe favorite, însă doar la una a reuşit să intre în finală. Ponor a obţinut a doua notă din concurs la bârnă, 13.766 (5.700+8.066). Cătălina şi-a făcut exerciţiul, dar nu i-au fost punctate toate elementele. La bârnă, ea a fost întrecută doar de chinezoaica Liu Tingting, cu 13.933.

La sol, Ponor s-a clasat abia pe poziţia a 11-a, cu 11.963 (4.800+7.166). Gimnasta antrenată de Matei Stănei a ratat una dintre linii, astfel că nu a avut nicio şansă la lupta pentru medalii.

Mai îngrijorătoare a fost însă evoluţia Oliviei Cîmpian. La 16 ani şi la primul an de seniorat, micuţa gimnastă aflată pe lista de europene nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi a ratat la toate aparatele: locul 12 la bârnă (11.833), locul 14 la bârnă (11.800). Dacă nu ar fi căzut la bârnă ar fi prins finala, unde ultima notă de accedere a fost 12.633.

La masculin, Marian Drăgulescu s-a mai calificat într-o finală. După cea de la sol, stelistul şi-a asigurat astăzi prezenţa şi la sărituri, cu a patra medie: 14,366 (5.600+8.966=14.566 / 5.000+9.166=14.166).

Finalele sunt programate vineri şi sâmbătă. Drăgulescu va concura vineri la sol şi sâmbătă la sărituri. Ponor va intra şi ea sâmbătă în finala de la bârnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici