Cazul Calcioscommesse: Pescara penalizată cu două puncte, patru jucători suspendaţi cinci ani

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a penalizat, luni, echipa Pescara cu două puncte, în timp ce patru jucători au fost suspendaţi cinci ani pentru implicarea lor în "Calcioscommesse", scandalul meciurilor aranjate din fotbalul italian.

102 afișări
Imaginea articolului Cazul Calcioscommesse: Pescara penalizată cu două puncte, patru jucători suspendaţi cinci ani

Cazul Calcioscommesse: Pescara penalizată cu două puncte, patru jucători suspendaţi cinci ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pescara, nou-promovată în Serie A, va porni cu un handicap de două puncte în viitorul sezon.

Alte două echipe au fost sancţionate de FIGC. Novara, care a retrogradat în Serie B, va începe sezonul cu o penalizare de patru puncte, iar Albinoleffe, din liga a treia, cu una de 15 puncte, a anunţat un comunicat al FIGC.

Patru jucători au fost suspendaţi pentru cinci ani, în cadrul acestei proceduri disciplinare: Luigi Sartor, care a juca în prima ligă, Mario Cassano, Alessandro Zamperini şi Nicola Santoni.

Această suspendare de cinci ani este cea mai dură sancţiune dictată jucătorilor. Alţi fotbalişti au fost suspendaţi între 4 şi 6 meciuri.

În total, 21 de echipe de fotbal şi 52 de jucători au fost sancţionaţi. Deciziile FIGC, constând în suspendări, puncte de penalizare sau amenzi, pot fi atacate cu recurs.

În cadrul Calcioscommesse, jucătorii sunt bănuiţi de a fi fost cumpăraţi de organizaţii de pariuri clandestine. Scandalul s-a soldat cu numeroşi jucători anchetaţi sau arestaţi, printre care nume cunoscute din fotbalul italian, cum ar fi Stefano Mauri, căpitanul echipei Lazio Roma, care a fost închis pentru scurt timp în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici