Cazul Neymar: Parchetul vrea punerea sub acuzare a FC Barcelona

Parchetul din Madrid a cerut magistratului care instrumentează o plângere vizându-l pe fostul preşedinte al FC Barcelona în cazul transferului lui Neymar să extindă ancheta la clubul catalan, pe care îl suspectează de delict fiscal.

202 afișări
Imaginea articolului Cazul Neymar: Parchetul vrea punerea sub acuzare a FC Barcelona

Neymar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Parchetul a solicitat inculparea FC Barcelona, în calitate de persoană juridică, pentru un delict comis în 2011 şi 2013. Ar fi oportun ca o anchetă să fie deschisă prin intermediul unei rezoluţii judiciare. În baza documentelor aduse de FC Barcelona s-a constatat existenţa mai multor tranzacţii economice din partea clubului în favoarea mai multor societăţi care au legătură cu transferul lui Neymar da Silva Santos Jr.", scrie procurorul Jose Perasl, într-un document datat la 17 februarie şi trimis judecătorului care se ocupă de caz.

Potrivit parchetului, sumele se ridică la minin 10 milioane de euro şi la 27, 92 de milioane de euro în 2013. "Nu apare nicăieri că s-ar fi plătit impozitele respectivele", a adăugat procurorul, care a estimat la 9,1 de milioane de euro datoria către fisc.

Neymar a semnat pentru cinci sezoane cu FC Barcelona în mai 2013. În noiembrie 2011, clubul catalan şi jucătorul lui Santos au semnat un prim contract, care stabilea, conform dosarului procurorului, "angajamentul din partea FCB să-l aducă pe Neymar în 2014".

La 23 ianuarie, Sandro Rosell a demisionat din funcţia de preşedinte, după ce justiţia spaniolă a acceptat o plângere împotriva oficialului catalan cu privire la transferul lui Neymar şi începerea procedurilor pentru clarificarea condiţiilor financiare ale achiziţionarea brazilianului.

Înlocuitorul lui Rosell, Josep Maria Bartomeu, a anunţat apoi că Neymar a fost achiziţionat pentru 57,1 milioane de euro. Clubul a cifrat la 86,2 milioane de euro cheltuielile legate de venirea lui Neymar în 2013 şi a altora efectuate cu ocazia operaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici