Ce riscă jucătoarele de tenis care participă la evenimentul demonstrativ sponsorizat de Gazprom în Rusia

WTA, organismul care conduce tenisul feminin profesionist, a declarat că, deşi nu susţine evenimentul demonstrativ care are loc în Rusia în acest weekend, jucătoarele care participă la acesta nu vor fi sancţionate.

376 afișări
Imaginea articolului Ce riscă jucătoarele de tenis care participă la evenimentul demonstrativ sponsorizat de Gazprom în Rusia

Ce riscă jucătoarele de tenis care participă la evenimentul demonstrativ sponsorizat de Gazprom în Rusia

Cea de-a doua ediţie a turneului Northern Palmyra Trophies va avea loc în perioada 1-3 decembrie la Sankt Petersburg şi la ea participă jucătoare din circuitul WTA, dar şi din circuitul ATP masculin.

Evenimentul, care este sponsorizat de gigantul energetic rus Gazprom, are loc în timp ce Rusia îşi continuă războiul cu Ucraina.

„Acest eveniment nu este afiliat cu WTA şi nici WTA nu sprijină desfăşurarea acestui eveniment", a declarat luni pentru Reuters organismul de conducere al tenisului feminin.

„Jucătoarele concurează în circuitul WTA în calitate de contractori independenţi şi, la discreţia lor, au posibilitatea de a participa la un eveniment demonstrativ fără a fi penalizate în afara sezonului".

Reprezentanţii circuitului masculin ATP nu au răspuns la o solicitare de comentarii adresată de Reuters.

Printre jucătoarele WTA participante se numără fosta sfertfinalistă la Roland Garros şi la US Open, Yulia Putintseva din Kazahstan, numărul 28 mondial din Rusia, Anastasia Potapova şi fosta sfertfinalistă la Roland Garros, Veronika Kudermetova, care este tot din Rusia.

Printre jucătorii ATP se numără Karen Khachanov din Rusia, numărul 15 mondial, Roberto Bautista Agut din Spania şi francezul Adrian Mannarino, potrivit site-ului evenimentului.

Wimbledon a interzis jucătorii ruşi şi bieloruşi în 2022, ceea ce a determinat turneele să le retragă punctele de clasament în acel an, dar le-a permis să revină ca jucători neutri în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wta,
demonstrativ,
rusia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici