Ce spune Mutu despre procesul cu Chelsea: Nu este vorba de o poprire pe proprietăţile din SUA

Atacantul Adrian Mutu a declarat, joi, la Realitatea TV, după ce un judecător federal a decis că fotbalistul trebuie să plătească 17 milioane de euro către Chelsea Londra, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, că decizia nu este definitivă, el urmând să facă apel în cursul zilei de 15 martie.

147 afișări
Imaginea articolului Ce spune Mutu despre procesul cu Chelsea: Nu este vorba de o poprire pe proprietăţile din SUA

Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum sunt la acelaşi stadiu ca şi înainte. După ce a câştigat în Europa, Chelsea va cere despăgubiri şi în SUA. Acest proces durează de şapte ani. Nu, nu e vorba de o poprire pe proprietăţile din SUA. Procesul cu Chelsea din Europa este spre final, dar am avut câteva întâlniri pentru a negocia împreună o înţelegere. Procesul continuă, probabil o să fie o înţelegere. Ce va fi, încă nu ştiu. Durează atât de mult procesul acesta, încât eu nu ştiu toate etapele care au fost. Pe 15 martie voi face apelul în SUA. S-a dat o decizie, iar decizia a fost acum două săptămâni. Am 15 sau 30 de zile la dispoziţie să fac apel. După aia iar urmează un proces şi poţi face de două ori apel", a spus Mutu la Realitatea TV.

Atacantul Adrian Mutu va trebui să plătească peste 17 milioane de euro clubului Chelsea, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaină, în 2004, a decis un judecător federal de la Tribunalul Districtului de Sud din Florida, conform www.courthousenews.com.

Chelsea a cerut sechestru pe proprietăţile lui Mutu de la Miami la un tribunal din Florida, însă atacantul a făcut apel, apreciind că renunţarea la proprietăţile din SUA reprezintă o încălcare a drepturilor sale. Judecătorul Federico Moreno a respins însă apelul lui Mutu.

"Curtea de arbitraj sportiv face legătura, în mod rezonabil, între decizie si prejudiciul produs, motivând că un club care plăteşte o sumă considerabilă unui alt club pentru a-şi asigura serviciile unui jucător ar putea suporta consecinţe financiare importante dacă jucatorul rupe contractul unilateral", a motivat judecatorul Federico Moreno.

În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni.

În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă.

La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a anunţat că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care românul era obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici