Cea mai clară victorie din ultimii 71 de ani. Cu ce scor a fost învinsă Armenia în ultima rundă din grupa J de calificare la EURO 2020

Echipa naţională de fotbal a Italiei a stabilit mai multe recorduri după ce a învins categoric Armenia, luni seara, la Palermo, scor 9-1, în ultima rundă din grupa J de calificare la EURO 2020.

331 afișări
Imaginea articolului Cea mai clară victorie din ultimii 71 de ani. Cu ce scor a fost învinsă Armenia în ultima rundă din grupa J de calificare la EURO 2020

Cea mai clară victorie din ultimii 71 de ani. Italia a învins Armenia, scor 9-1, în ultima rundă din grupa J de calificare la EURO 2020

Potrivit Opta, victoria Italiei este cea mai clară obţinută în ultimii 71 de ani. Recordul datează din 1948, după un meci contra SUA, de la Jocurile Olimpice, în care italienii s-au impus cu 9-0.

De asemenea, este pentru prima dată când Italia izbuteşte să aibă şapte marcatori într-un singur meci. Immobile, Zaniolo, Barella, Romagnoli, Jorginho, Orsolini şi Chiesa au punctat contra Armeniei, primii doi reuşind câte o dublă.

Tot în premieră, Italia a reuşit să îşi câştige grupa de calificare cu 10 victorii din tot atâtea partide, având 37 de goluri marcate şi patru primite. Echipa condusă de Roberto Mancini a înregistrat 10 victorii în anul calendaristic 2019, fapt care constituie un nou record.

Italia va participa la Campionatul European din 2020. La precedenta ediţie, cea din 2016, a fost eliminată dramatic în sferturile de finală, după 1-1 (5-6 la loviturile de departajare) contra Germaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici