Cea mai mare frică a lui Michael Schumacher s-a adeverit. Legendarul pilot nu-şi dorea ca fiul său să-i urmeze cariera

Omul care l-a descoperit pe Michael Schumacher, Willy Webber, a dezvăluit o discuţie pe care a purtat-o în trecut cu legendarul pilot. Michael Schumacher i-ar fi dezvăluit că nu-şi doreşte ca fiul său, Mick, să intre în lumea curselor.

13335 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare frică a lui Michael Schumacher s-a adeverit. Legendarul pilot nu-şi dorea ca fiul său să-i urmeze cariera

Cea mai mare frică a lui Michael Schumacher. Legendarul pilot nu-şi doreşte ca fiul său să-l urmeze

Într-un interviu acordat pentru Motosport-Total, Webber a făcut un anunţ care a şocat pe toată lumea: "Am fost de câteva ori pe circuit atunci când Michael l-a adus pe Mick să facă primii paşi în motorsport. Am avut impresia că se temea ca fiul său să ajungă pilot şi că încerca să îl convingă pe Mick în acest sens. Dacă ar fi reuşit, ar fi fost fericit", a spus Webber.

Mick a ajuns între timp în Formula 2, iar din sezonul următor are şanse să facă pasul spre Formula 1. Pe 3 aprilie, Mick a condus pentru prima dată, într-un cadru oficial, un monopost de F1. A testat maşina Ferrari pe circuitul din Bahrain. Fiul septuplului campion mondial este pilot al Ferrari Driver Academy şi în acelaşi timp pilot în echipa Prema, în Formula 2. În trecut, pentru Prema au mai concurat piloţi precum Charles Leclerc sau Pierre Gasly. Primul a ajuns în acest sezon în echipa Ferrari, iar al doilea pilotează pentru Red Bull Racing. În legătură cu Schumacher Jr, există zvonuri conform cărora din sezonul 2020 va concura pentru echipa Alfa Romeo Racing, fosta Sauber.

Mick Schumacher s-a suit la bordul unui monopost de Formula 1 la patru ani şi la 12 ani distanţă de la ultima cursă a tatălui său.

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, e liderul clasamentului all-time în ceea ce priveşte titlurile câştigate în Formula 1. De şapte ori a triumfat neamţul în "Marele Circ". În trecut, Mick a spus că a fost influenţat de rezultatele tatălui său: "A avut o mare influenţă asupra mea. După cum toată lumea ştie, este idolul meu. Sunt aici datorită lui. A jucat un rol foarte important în cariera mea". Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani.

În vârstă de 50 de ani, Michael Schumacher s-a rănit grav în decembrie 2013, după un accident la schi, iar pentru foarte mult timp s-a aflat în comă. După mai multe operaţii şi luni petrecute în diferite instituţii medicale, germanul a fost mutat la locuinţa sa din Elveţia, una tranformată într-un adevărat spital, acolo unde e îngrijit de mai mulţi specialişti în neurologie.

Webber a vorbit şi despre starea lui Michael Schumacher. Fostul manager al pilotului spune că purtătoarea de cuvânt a familiei, Sabine Kehm, l-a ţinut departe de tot ce se întâmplă cu legendarul pilot, după incidentul din 2013: "Nu mi-am văzut niciodată elevul şi prietenul după acel accident. Am suferit ca un câine timp de trei luni după acel moment. Oamenii îmi spuneau <tu eşti cel care l-a descoperit, ce face Michael?>. Tot ce îmi doresc este ca el să îşi revină cât mai repede şi să îl mai îmbrăţişez o dată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici