Cel mai medaliat sportiv din istoria JO riscă să-şi piardă medaliile câştigate la Londra. Care este motivul - FOTO

Înotătorul american Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, riscă să piardă medaliile cucerite la Londra, ca urmare a apariţiei într-o campanie publicitară a mărcii de articole de lux Louis Vuitton.

7427 afișări
Imaginea articolului Cel mai medaliat sportiv din istoria JO riscă să-şi piardă medaliile câştigate la Londra. Care este motivul - FOTO

Michael Phelps (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Devenind la Londra cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, după ce a câştigat şase medalii, patru de aur şi două de argint, era doar o problemă de timp până când sportivul american semna un contract important cu o marcă de lux, scrie Daily Mail.

Însă, pozele realizate pentru Louis Vuitton, alături de fosta gimnastă rusă Larissa Latînina, şi apărute pe Internet pe 13 august, l-ar putea costa pe înotătorul american foarte mult.

 

 

Potrivit articolului 40 din Regulamentul Comitetului Olimpic Internaţional, sportivii nu au voie să participe la campanii publicitare în perioada 18 iulie - 16 august.

Însă, două fotografii cu Phelps au apărut pe Twitter pe 13 august, deci cu trei zile înainte de expirarea perioadei oficiale de interdicţie.

Una dintre fotografii, realizate de celebra Annie Leibovitz, îl înfăţişează pe multiplul campion de nataţie îmbrăcat într-un costum elegant, aşezat pe o canapea, la un ceai alături de Larissa Latînina, 77 de ani, înotătoul având o geantă Louis Vuitton la picioare. Latînina era deţinătoarea recordului de medalii olimpice (18) înaintea lui Phelps, care a câştigat 22 în cariera sa.

O altă imagine îl prezintă pe sportivul american într-o cadă de baie, purtând doar un slip şi având ochelarii de nataţie pe frunte. De asemenea, lângă cadă este aşezată o geantă Vuitton.

Casa Louis Vuitton a anunţat, joi, că această campanie se înscrie în strategia mărcii de a se asocia cu "figuri emblematice, care întruchipează un sens de realizare şi de angajament".

"Două călătorii extraordinare, acelaşi destin", este mesajul reclamei mărcii din cadrul grupului LVMH.

"Ceea ce au în comun toţi aceşti campioni este disponibilitate lor de a-şi transmite pasiunea. O valoare la fel de dragă pentru Loius Vuitton. Michael Phelps este un formidabil campion", se arată într-un comunicat.

Dacă se va dovedi că reclamele aveau ca dată oficială de apariţie ziua de 16 august şi că fotografiile au fost piratate, atunci Michael Phelps ar putea scăpa de sancţiuni. În caz contrar însă, el riscă să-şi piardă medaliile.

Casa de modă a anunţat că cele două fotografii sunt imagini neoficiale şi au fost furate din cadrul companiei.

Şi echipa de management a sportivului a venit în apărarea acestuia: "Reclama a apărut oficial pe 16 august, după Olimpiadă. Acea fotografie a fost publicată pe Twitter de o persoană ce n-are legatura cu noi".

Michael Phelps, 27 de ani, a pus capăt prestigioasei sale cariere la Jocurile Olimpice după ce a câştigat la Londra şase medalii, dintre care 4 de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici