Cel mai tânăr cap de serie la un Grand Slam. Noul star al tenisului, mai bun decât Federer, Nadal şi Djokovic

Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic erau destul de tineri când au câştigat primele lor turnee de Grand Slam, dar spaniolul Carlos Alcaraz este cel mai tânăr participant la un turneu de Grand Slam din postura de cap de serie.

7914 afișări
Imaginea articolului Cel mai tânăr cap de serie la un Grand Slam. Noul star al tenisului, mai bun decât Federer, Nadal şi Djokovic

FOTO: Carlos Alcaraz/Twitter

La ediţia din acest an a Openului Australiei, spaniolul Carlos Alcaraz a acces pe tabloul principal la doar 18 ani şi opt luni. Toţi cei trei campioni câştigători a câte 20 de Grand Slam-uri, Djokovic, Federer şi Nadal, au fost mai în vârstă decât Alcaraz atunci când au fost desemnaţi capi de serie pentru prima dată la un turneu major. Nadal a fost cel mai tânăr dintre cei trei, fiind al patrulea cap de serie la Openul Franţei din 2005, când avea 18 ani şi 11 luni.

Următorul a fost Djokovic, numărul unu mondial, care avea 19 ani şi trei luni când a fost clasat pe locul 20 la US Open 2006. În cele din urmă, Federer avea 19 ani şi 10 luni când a fost cap de serie numărul 15 la Wimbledon, în 2001.

Precocitatea lui Alcaraz face, de asemenea, ca el să fie cel mai tânăr jucător din ultimii 32 de ani care a fost cap de serie la un turneu major, după ce Michael Chang a fost cap de serie numărul 11 la US Open 1990, când avea 18 ani şi şase luni.

Întrebat despre acest record, Alcaraz a declarat, citat de tennisuptodate.com:

„Să fii cap de serie este întotdeauna un lucru bun. În primele tururi cam eviţi să te întâlneşti cu jucătorii de top, acesta este un mic avantaj care este întotdeauna binevenit. Şi cred că am câştigat această poziţie. Îmi place să fiu atât de bine plasat în circuit, pentru că jucătorii ştiu că eşti acolo şi te văd ca pe un rival de temut".

„Anul trecut a fost un an grozav pentru mine, când m-am consolidat ca fiind unul dintre cei mai buni din circuit.”, a mai spus tânărul spaniol. „Sunt aproape în top 30 şi este foarte bine când ceilalţi jucători încep să te cunoască şi au un pic mai mult respect pentru tine".

Alcaraz (31 ATP) este calificat în turul 3 la Australian Open, unde a ajuns fără să piardă vreun set. El îl va întâlni pe favoritul numărul 7, italianul Matteo Berrettini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici