Cel puţin 129 de morţi după o revoltă în timpul unui meci de fotbal în Indonezia

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise şi aproximativ 180 au fost rănite la un meci de fotbal din Indonezia, după ce fanii panicaţi au fost călcaţi în picioare şi striviţi în timp ce încercau să fugă în timpul unei revolte, informează Reuters.

802 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 129 de morţi după o revoltă în timpul unui meci de fotbal în Indonezia

FOTO Twitter

Suporterii echipei gazdă Arema FC care pierdea în faţa rivalei Persebaya Surabaya au invadat terenul de fotbal sâmbătă seara, iar poliţiştii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situaţia, a declarat reporterilor şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta.

„Totul devenise anarhic. Au început să atace ofiţerii, au avariat maşini”, a declarat Nico, adăugând că îmbulzeala s-a produs atunci când fanii au fugit spre o poartă de ieşire.

Şeful unuia dintre spitalele din zonă care tratează pacienţi a declarat pentru Metro TV că unele dintre victime au suferit leziuni cerebrale şi că printre cei morţi se numără şi un copil de cinci ani.

Un ministru a spus pe Instagram că stadionul a fost umplut peste capacitatea sa. El a precizat că au fost emise 42.000 de bilete pentru un stadion care ar trebui să aibă o capacitate de doar 38.000 de persoane.

Zainudin Amali, ministrul indonezian al sporturilor, a declarat că ministerul va reevalua siguranţa la meciurile de fotbal, luând în considerare inclusiv posibilitatea de a nu permite accesul spectatorilor pe stadioane.

Prima ligă indoneziană a suspendat meciurile timp de o săptămână şi a fost lansată o anchetă, a declarat Asociaţia de Fotbal din Indonezia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
morţi,
fotbal,
indonezia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici